A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Рубрика «Наші герої»

Дата: 15.02.2022 12:02
Кількість переглядів: 701

   Розповідь піде сьогодні про одного з воїнів –афганців, Павла Степановича Томченка. Народився Павло Степанович в 1966 році в м.Монастерище на Черкащині. В 1983 році закінчив школу та вступив в с/г технікум. Через рік, коли досяг повноліття, був призваний до служби в армії. По розпреділенню потрапив в школу сержантського складу м. Мари республіка Туркменістан, далі Кирнінський прикордонний загін першої мотоманевренної групи м. Маймоне провінції Фаріат, де проходив службу до 1986 року.

   Під час служби приймав участь в бойових операціях по розгрому бандитських формувань. Має бойові нагороди «За відвагу» та «За охорону державного кордону».

   Першу нагороду «За відвагу» отримав за виконання бойового завдання,під час якого всією групою потрапили в засідку, оборону тримали дві доби, до тих пір доки не прилетів вертоліт з підкріпленням і не дали відсіч ворожим нападникам.

   Наступну нагороду «За охорону державного кордону» отримав за взяття в полон 3-х найманців з сторони повстанців, яких передали  в секретний відділ.

  В 1986 році Павло Степанович повернувся на рідну Черкащину, продовжив навчання і за направленням приїхав працювати в колгосп «Родина» смт Чорнобай. На сьогодні займається підприємницькою діяльністю в селищі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь