A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Людина живе, доки її пам'ятають: в Чорнобаї вшанували пам'ять майора міліції Олександра Слинька

Дата: 13.04.2019 00:19
Кількість переглядів: 1167

   Нічне чергування 12 квітня 1998 року для старшого інженера по організації дорожнього руху Чорнобаївського відділення ДАІ старшого лейтенанта міліції Олександра Слинька відбувалося як завжди. За 13 років служби Олександр Слинько сумлінно ставився до своїх обов’язків. Траплялися тривожні виклики і серйозні затримання, вирішувалися сусідські та сімейні чвари…Проте, така робота йому подобалася, про неї він мріяв ще з дитинства. Але, цієї злощасної ночі все змінилося…

   Завершуючи об’їзд за маршрутом Олександр Слинько отримав повідомлення від чергової частини Чорнобаївського райвідділу про пограбування рибгоспу імені Шмідта в селі Вереміївка. Для оперативнішого реагування та затримання імовірних злочинців Олександр Слинько та його колега по службі Віктор Буряк чекали зловмисників біля Іркліївського посту ДАІ. Той злощасний «москвич» із награбованими кількома сотнями гривень та рибою прямував їм на зустріч. На вимогу автоінспектора автомобіль не зупинився, тому відчайдушні працівники міліції обігнали втікачів та змусили їх загальмувати. Порушники зрозуміли, що їх викрили…та, замість того, щоб здатися зухвало та впевнено вистрелили впритул одному із Чорнобаївських міліціонерів. Ним був Олександр Слинько – професійний міліціонер, прекрасний чоловік та батько двох маленьких дітей, які так хотіли бути схожими на тата…Йому було 33, чудовий вік для молодого правоохоронця, прекрасні перспективи та колосальні плани на життя. Та ворожа куля, в одну мить, позбавила чоловіка всього. Його товариш по службі Віктор Буряк отримав серйозні поранення, проте зміг вижити.

  Фото без описуОлександра Григоровича Слинька ховали всім селищем, ніхто не міг повірити в те, що працівник міліції загинув через вкрадену рибу та кілька сотень гривень. Пам’ять про його героїчний вчинок свято бережуть дружина, сини, колеги та жителі Чорнобаю.

   В селищі щороку проводиться відкритий турнір з кульової стрільби, присвячений пам’яті Олександра Слинька. На стіні будинку, де він жив із дружиною та дітьми, відкрито меморіальну дошку та названо провулок на його честь. Про відданість службовому обов’язку Олександра Григоровича Слинька пам’ятають і досі. Традиційний турнір з кульової стрільби, як завжди, відбувся неподалік його будинку, на території Чорнобаївської загальноосвітньої школи №1.

    12 квітня 2019 року вшанувати пам'ять героя зібралися рідні та близькі, учнівська молодь, учасники команд, ветерани органів внутрішніх справ, колеги та побратими, діючі працівники правоохоронних органів, місцева та районна влада.

Фото без опису   Про героїчний подвиг мужнього правоохоронця при виконанні службових обов’язків говорили селищний голова Алла Мірошниченко, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, керівник Головного управління національної поліції в Черкаській області, генерал поліції третього рангу Валерій Лютий, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», ініціатор проведення турніру Петро Душейко, голова «Спілки воїнів АТО «Черкащини» Чорнобаївського району Микола Костенко, благочинний Чорнобаївського району Отець Валерій та старший інспектор сектору кадрового забезпечення Золотоніського відділу поліції в Черкаській області Оксана Івко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   Більшість почесних та присутніх гостей знали його особисто, тому з перших вуст хотіли донести гостям заходу та особливо молоді про те, що потрібно бути такими, як їх земляк Олександр Слинько. Важливо бути вірними самими собі, бути собою, об’єднуватися та прагнути до кращого. Любов Слинько, дружина Олександра Григоровича, дякувала засновникам турніру, гостям, учасникам змагань та всім присутнім за те, що пам'ятають про її чоловіка та шанують його товаришів по службі. 

Фото без опису

   Присутні вшанували пам'ять загиблого правоохоронця хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   В приміщенні спортивного стрілецького клубу, що діє при Чорнобаївській ЗОШ №1 відбулися змагання з кульової стрільби, де продемонстрували найкращі результати учасники із Чорнобаївського відділення поліції, в яких і залишився перехідний кубок переможця. Другими стали правоохоронці Золотоніського відділу поліції, третє місце посіла команда асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району».Фото без опису

 

    В особистому заліку найвлучнішими стали:

  1. Сергій Синьоок (Чорнобаївське відділення поліції);

  2. Юрій Бабич (ветерани районного відділу ДАІ);

  3. Людмила Швиденко (Чорнобаївське відділення поліції).

 

 

 

   Фіналісти нагороджені відповідними дипломами та грошовими подарунками. Учасники, які не посіли призових місць отримали грошові винагороди від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» за активну участь.

   Пам’ятаємо про подвиг земляка, цінуємо його особисту жертву заради нашого майбутнього! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь