A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради

Дата: 02.11.2018 08:38
Кількість переглядів: 873

   В останню п’ятницю жовтня відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, яке провела селищний голова Алла Мірошниченко.

 Членами виконавчого комітету було заслухано начальника фінансово-господарського відділу-головного бухгалтера апарату Тамару Канюку, яка надала інформацію щодо виконання селищного бюджету за 9 місяців 2018-го року. Крім того, було заслухано інформацію спеціаліста-юрисконсульта Віталія Кіреєва про стан роботи із зверненнями громадян за ІІІ квартал 2018-го року.

Фото без опису

   Обговорення питання «Про затвердження тарифу на послуги по водовідведенню» викликало чималу дискусію між членами виконавчого комітету та представниками комунального підприємства «ВУЖКГ». У зв`язку зі збитковістю підприємства за останні місяці 2018-го року, спеціалістами підприємства проведено коригування тарифів на послуги з централізованого водовідведення.

   Економіст комунального підприємства наголосила на тому, що підняття тарифу на послуги по водовідведенню є вимушеним та економічно обґрунтованим, адже він не підвищувався ще з 2011-го року.

Фото без опису

   Як показує практика, жителі селища досить негативно сприймають підвищення тарифів на комунальні послуги, проте підприємство вимушене проводити коригування тарифів задля того, щоб не потрапити в боргову яму.

   Тому, членами виконавчого комітету було вирішено затвердити новий тариф на послуги по водовідведенню, який вступить в дію з початку грудня 2018-го року. Для населення вартість послуг по водовідведенню становитиме - 18,38 грн./куб., для бюджетних установ -  22,06 грн./куб. та інших споживачів -  27,57 грн./куб.

   Прокориговано лише ті складові витрат, за якими відбулися найбільші цінові зміни у бік збільшення (електроенергія, заробітна плата, паливно-мастильні матеріали, податки та збори), всі інші складові витрат у затверджених тарифах залишаються без змін. Тож, рішення щодо підвищення тарифів на послуги водовідведення підтримано більшістю членів виконавчого комітету.

   Селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко зауважила, що запропоновані тарифи не дозволять вирішити основних фінансових проблем підприємства, проте КП «ВУЖКГ», все-таки, зможе працювати в режимі жорсткої економії.

   Особливу увагу серед усіх інших питань порядку денного зайняв розгляд заяв жителів селища Чорнобай про надання матеріальної допомоги на встановлення індивідуального опалення. Як повідомив голова постійнодіючої міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням від централізованого опалення Володимир Огнівенко, заяви на отримання допомоги від жителів багатоквартирних будинків надходять постійно.

Фото без опису   Позитивні рішення на отримання матеріальної допомоги із селищного бюджету були для найбільш незахищених верств населення. Члени виконавчого комітету підтримали жителів Чорнобаю пенсійного віку із мінімальними доходами, які не перевищують прожитковий мінімум.

 Останнє питання порядку денного 12-го засідання виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради обговорювалося досить емоційно. Адже, як повідомила член виконкому, директор Чорнобаївської гімназії Тамара Дернова, це питання неодноразово піднімалося в навчальному закладі. Батьки дітей-пішоходів обурені нахабністю та постійними порушеннями правил дорожнього руху місцевих водіїв, які підвозять своїх дітей до навчальних закладів, не дивлячись на небезпечність даної ділянки дороги, якою ходять діти. Більш того, неодноразово траплялися випадки наїзду на дітей, проте на зауваження водії не реагують та продовжують підвезення дітей, порушуючи правила дорожнього руху. Це питання потребує негайного вирішення, адже неодноразові порушення правил дорожнього руху водіями можуть призвести до трагічних наслідків.

   З метою підвищення безпеки дорожнього руху, зниження аварійності та  створення умов, що сприяють безпечному руху пішоходів, членами виконавчого комітету, одноголосно, вирішено встановити шлагбаум за адресою: провул. Слинька (за 30 м після знаку «Рух заборонено») перед в’їздом на територію навчально-освітніх закладів та скасувати дію інформаційно-вказівних знаків 5.7.1. «Виїзд на дорогу з одностороннім рухом», що обмежували рух транспортних засобів у суботу з 6.00 до 14.00 по вул. Спортивна в селищі Чорнобай.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь