A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

На території Черкаської області планується проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 20.09.2018 08:42
Кількість переглядів: 428

 У жовтні цього року на Черкащині планується розпочати кампанію по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розповсюдження принад з вакциною із літаків.

 Дані заходи проводитимуться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2018 рік,  задля створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

 Розповсюдження принад з вакциною відбуватиметься повітряним методом за допомогою літака АН-2 над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

 Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна (на фото). Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Прохання до жителів та гостей області:

-  при виявленні принад не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому,

-  застерегти своїх дітей, що у разі виявлення принад з вакциною гратись ними заборонено,

-  не розламуйте та не розбивайте виявлені принади з вакциною.

Довідково:

   Сказ – особливо-небезпечне вірусне захворювання, спільне для тварин та людей. При захворюванні вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується   смертю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, а також  єнотовидні собаки, борсуки, вовки та бродячі собаки і коти.

   Складна епізоотична ситуація щодо сказу як в Україні так і в Черкаській області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

   Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області просить, слідкувати за оновленням повідомлень на нашому сайті – http://www.cherk-consumer.gov.ua/, де буде додатково повідомлено про конкретні дати проведення вказаних заходів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь