A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чорнобаївська збірна – переможець кубку закриття сезону по футболу

Дата: 08.10.2019 08:44
Кількість переглядів: 481

  6 жовтня 2019 року, на центральному стадіоні селища Чорнобай, відбувся традиційний турнір з футболу на «Кубок закриття сезону пам’яті Героя Радянського Союзу І.М. Шмига».

   До учасників змагань із вітальним словом звернулися селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик та Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч.

  Головний приз турніру з футболу «Кубок закриття сезону пам’яті Героя Радянського Союзу І.М. Шмига» виборювали чотири кращих команд Чорнобаївського району.

Фото без опису   Після запеклих футбольних поєдинків перше місце виборола команда «Чорнобай», яка здобула дві перемоги з однаковим рахунком 1-0, та один матч зіграла в нічию 1-1. На другому місці – збірна із Малої та Великої Бурімки, на третьому - Веселий Хутір/Новоукраїнка. Почесне четверте місце посіла футбольна збірна із Старого Коврая.
Фото без опису
   Переможцям турніру вручено перехідний кубок, диплом І ступеня та медалі, призерам – дипломи та медалі відповідних ступенів.

   Довідково: Іван Миколайович Шмиг (27.11.1923-19.08. 1984) — Герой Радянського Союзу. Командир відділення 990 стрілецького полку (230-та стрілецька дивізія, 5 ударна армія, 1й Білоруський фронт), молодший сержант. Перше бойове хрещення Іван Шмиг отримав під містом Гніздно (Польща). Рота, в якій служив молодший сержант Шмиг, обійшовши озеро, взяла ворога в кільце. За мужність, проявлену в цьому бою, Іван Шмиг був нагороджений Орденом Червоної Зірки.

Фото без опису Командир відділення 990 стрілецького полку (230-та стрілецька дивізія, 5 ударна армія, 1й Білоруський фронт) молодший сержант Шмиг особливо проявив себе в ході Берлінської операції.

   В кінці квітня 1945 року він разом з відділенням переправився через річку Шпрее, безшумно зняв вартового, що охороняв міст через річку, і ввірвався до ворожої траншеї. В рукопашному бою та гранатами була знищена обслуга протитанкової зброї. На ходу були обірвані дроти до вибухівки, що була розташована на опорах мосту. Противник зробив спробу відбити втрачені позиції. Бій тривав дванадцять годин. За цей час через міст переправились основні сили дивізії.       За мужність і відвагу, проявлені в цьому бою, Іван Миколайович Шмиг був нагороджений другим орденом Червоної Зірки. Наказом Президіуму Верховної Ради СРСР від 15 травня 1946 року за мужність, відвагу та героїзм, проявлені в боротьбі з німецько-фашистськими військами, молодшому сержанту Шмигу Івану Миколайовичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу з врученням Ордена Леніна та медалі «Золота Зірка» (№ 7084).

   Після війни Іван Шмиг був демобілізований. Жив та працював в смт. Чорнобай. Помер 19 серпня 1984 року.

   На честь Героя в рідному селищі Чорнобай щорічно проводиться футбольний турнір району, а також названа одна з вулиць селища.

(джерело – Вікіпедія https://uk.wikipedia.org).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь