A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Пам'ять Івана Дошкаря вшанували турніром з міні-футболу

Дата: 18.02.2019 09:01
Кількість переглядів: 685

    Історія Чорнобая налічує не мало видатних людей, які внесли особистий внесок в історію розвитку спорту та загартовування молоді. Сьогодні ми згадуємо про Почесного громадянина селища Чорнобай Івана Дошкаря – уродженця Закарпаття, відомого тренера, футболіста, активного пропагандиста здорового способу життя та ініціатора багатьох ідей з розвитку спорту в Чорнобаї та районі. Іван Іванович працював директором спортивного комплексу, був тренером дитячо-юнацької спортивної школи Чорнобая, бездоганним гравцем та головним тренером футбольної команди «Колос». Тисячі шанувальників обожнювали його вправну гру та брали з нього приклад.

   Іван Дошкар ніколи не сидів на місці, постійно вдосконалював власні спортивні вміння та намагався залучати до спорту якомога більше молоді, розкривав потенціал в багатьох футболістів-початківців, завжди був активним і цілеспрямованим. Сенсом життя Івана Івановича був футбол, він був кумиром багатьох початківців.

    На превеликий жаль, життя Івана Івановича Дошкаря обірвалося в липні 2006 року. Пам'ять про нього та його спортивні здобутки живуть і досі в серцях його рідних, друзів та колег по футболу.  Враховуючи його вагомий внесок в Чорнобаївщину спортивну, з лютого 2007 року започатковано проведення пам’ятного турніру з міні-футболу серед ветеранських команд. Ініціаторами турніру стали Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко та селищний голова Чорнобая 2000-2012 років - Григорій Злидар.

   Цієї суботи – 16 лютого 2019 року, традиційний турнір з міні-футболу на Кубок пам’яті Івана Івановича Дошкаря зібрав у оновленому спорткомплексі його рідних, друзів, колег, вболівальників та всіх тих, хто цінує і береже пам'ять про легендарного футболіста. Серед почесних гостей заходу – селищний голова Алла Мірошниченко, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, Олімпійський чемпіон з веслування на каное, триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий  чемпіон УРСР Андрій Хіміч, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, голова Федерації футболу Чорнобаївського району Юрій Батурін та протоієрей Іван Марінін.

   Всі присутні згадали про Івана Дошкаря, його професійну гру та бажання розвивати спорт як в селищі, так і далеко за його межами. Виступаючі наголосили на тому, що відремонтований за кошти районного та селищного бюджетів спортивний комплекс допоможе залучати більше дітей та молоді. Спорткомплекс став сучаснішим та просторим, різноманіття спортивного інвентарю допоможе кожній дитині обрати заняття «для душі», яке, з часом, допоможе розкрити потенціал та прагнення перемагати. Саме цього хотів Іван Іванович Дошкар, тому потрібно продовжувати залучати до спорту всіх бажаючих, тренувати нових чемпіонів та підтримувати молодь.

   Пам’ятний турнір проводиться вже тринадцятий рік поспіль. Як і минулого разу, на захід прибули ветеранські збірні із міст Золотоноші і Броварів та дві місцеві Чорнобаївські команди (Ветерани-40 та Ветерани-50).

   Івана Івановича Дошкаря вшанували хвилиною мовчання. А друзі та колеги спортсмена поклали корзину квітів до його могили. Традиційно, відкрив турнір один із ініціаторів його проведення – Петро Душейко. Найменший член родини Дошкарів, онук Івана Івановича – Максим першим вдарив по м’ячу, після чого розпочалися футбольні баталії.

    Під час спортивного протистояння вболівальникам було на що подивитися, адже ветерани футболу, не дивлячись на вікову категорію, демонстрували неабиякий спортивний запал та неочікувані спортивні маневри біля воріт суперника.

   За результатами змагань, переможцями турніру, як і минулого року, стала команда із м. Бровари (капітан – Ігор Терещук). Друге місце посіла місцева команда Ветерани-40 (капітан – Микола Конограй), третє – Чорнобаївська збірна Ветерани-50 (капітан – Віталій Шепель). Гості пам’ятного турніру, ветерани із Золотоноші (капітан – Руслан Ізвозчик), цього разу зайняли останнє четверте місце.

   

     Команди були нагороджені медалями, грамотами та грошовими винагородами. Команда-переможець повезла до Броварів головний приз – кубок.

   Під час урочистостей відзначили й кращих гравців турніру, ними стали: Сергій Кулаковський (м. Бровари), Валерій Шепель (смт Чорнобай, Ветерани-40), Володимир Шевченко (смт Чорнобай, Ветерани-50) та Сергій Чмир (м. Золотоноша).

   Заступник голови Федерації футболу, голова футзалу міста Бровари Олександр Гурин (уродженець села Богодухівка, Чорнобаївського району) подякував очільникам селища та району за відремонтований спортивний комплекс, а засновникам проведення - за прекрасний прийом та проведення подібних турнірів, присвячених пам’яті видатних земляків. Він впевнений, що на Чорнобаївській землі зростатиме спортивна молодь, яка з гідністю представлятиме малу Батьківщину на змаганнях різних рівнів. Олександр Гурин вручив футбольний м’яч ветеранським командам селища та пообіцяв прибути знову зі своїми гравцями із міста Бровари.    

   За традиційним поминальним обідом, який було організовано за сприяння Петра Душейка, всі учасники змагань, гості, друзі та рідні Івана Дошкаря обговорили тринадцяту гру пам’яті видатного футболіста, згадали його життя, вправну гру та прагнення розвивати спорт.

   Дякуємо командам за видовищну та професійну гру! Бажаємо здоров’я, наснаги та успіхів у майбутніх спортивних протистояннях.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь