A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Проведено чергове засідання виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради

Дата: 28.11.2019 09:20
Кількість переглядів: 619

   26 листопада 2019 року, під час чергового засідання виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради, яке пройшло під головуванням селищного голови Алли Мірошниченко, члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів.

   Відповідно до плану роботи виконавчого комітету селищної ради, члени виконкому проаналізували стан виконання делегованих повноважень у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. По даному питанню доповів спеціаліст ІІ категорії (землевпорядник) Анатолій Карамшук, який поінформував членів виконавчого комітету про роботу комісії з самоврядного контролю за використанням та охороною земель, яка функціонує задля дотримання порядку, чистоти та екологічної безпеки на території Чорнобаївської селищної ради. Як зазначив доповідач, основною проблемою в роботі відповідної комісії є байдуже ставлення жителів Чорнобая по відношенню до приберегової зони річки Ірклій. Впродовж року комісією проведено обстеження прибережної захисної смуги вздовж річки, що знаходиться в межах населеного пункту смт Чорнобай та межує із земельними ділянками приватної власності громадян. Під час рейду було виявлено 31 порушення, де вправними «господарями» ігнорувалися правила благоустрою та складувалися рештки продуктів харчування, побутові відходи та залишки від городини в захисній смузі річки. Винним особам, які вчинили правопорушення, було надіслано вимоги, в яких, відповідно до правил благоустрою, рекомендовано вжити негайних заходів щодо усунення порушень.     

   Як повідомив спеціаліст ІІ категорії (землевпорядник) Анатолій Карамшук - при Чорнобаївській селищній раді працює узгоджувальна комісія по розгляду спорів з приводу суміжного землекористування. Відповідна комісія приймає звернення від жителів Чорнобаївської громади та реагує на них відповідно до чинного законодавства. Протягом звітного періоду до селищної ради надійшло 16 звернень громадян, згідно яких було складено відповідні протоколи, в яких вимагається зобов’язати власників земельних ділянок дотримуватися правил добросусідства, передбачених Земельним кодексом України.   

Фото без опису   Заслухавши доповідь спеціаліста ІІ категорії (землевпорядника) членами виконавчого комітету було рекомендовано продовжити роботу по виявленню порушень земельного законодавства у галузі  використання і охорони земель в межах  населених пунктів щодо використання земельних ділянок за відсутності документів, що посвідчують право на них, активізувати роботу із суб’єктами господарювання з питань оформлення права користування земельними ділянками відповідними документами та спрямовувати свою роботу  на здійснення контролю за дотриманням фізичними та юридичними особами вимог земельного, природоохоронного законодавства та законодавства щодо використання і охорони земель. Начальнику фінансово-господарського відділу апарату селищної ради – головному бухгалтеру та касиру селищної ради постійно контролювати надходження до селищного бюджету від сплати за землю, а голові адміністративної комісії активізувати роботу щодо притягнення порушників до адміністративної відповідальності за неналежне санітарне становище біля будинків та утворення стихійних звалищ.

Фото без опису   Серед планових питань, які розглянув виконавчий комітет Чорнобаївської селищної ради, також були питання про присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна приватної власності, надання матеріальної допомоги трьом жителям Чорнобая на встановлення індивідуального опалення та взяття на квартирний облік жителя Чорнобая до списку осіб, які стоять на загальній черзі для одержання жилих приміщень при виконкомі Чорнобаївської селищної ради.

   В ході роботи членами виконавчого комітету було розглянуто всі питання порядку денного, з яких прийнято відповідні рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь