A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Мінфін відбиратиме кошти у місцевих громад отримані на соціально-економічний розвиток

Дата: 13.09.2019 09:23
Кількість переглядів: 376

   Розпорядженням Кабінету Міністрів України на початку липня було виділено кошти на соціально-економічний розвиток місцевих громад. З певною затримкою ці кошти на початку вересня все ж почали надходити у місцеві бюджети.

   Всього громадам Черкащини на облаштування об’єктів соціальної та економічної сфер розпорядженням КМУ від 10 липня 2019 р. № 500-р виділялось більше 95 млн. грн. Найбільшими отримувачами коштів були Городищенська міська громада – 11 млн. 272 тис.грн, Корсунь-Шевченківська міська рада 15 млн. 553 тис. грн, Чорнобаївська селищна рада – 6 млн. 023 тис.грн., Білозірська сільська рада – 1 млн. 877 тис.грн.

Фото без опису

     За отримані із субвенції кошти Кам’янська міська рада планувала придбати шкільний автобус, Канівська міська рада – здійснити капітальний ремонт школи, Корсунь-Шевченківська – провести реконструкцію та будівництво водогону, Уманська міська рада – облаштувати набережну Осташівського ставу, Катеринопільська селищна рада – відремонтувати дах ДНЗ, Чорнобаївська селищна рада – відремонтувати дорогу, Білозірська сільська рада – побудувати велодорожку, Медведівська сільська рада – придбати оргтехніку для опорної школи.

    Не встигли громади потішитися довгоочікуваним грошам, які отримали для спорудження вкрай необхідних об’єктів соціальної сфери, як Державна казначейська служба України, на виконання доручення Мінфіну, цими днями звернулася до громад з проханням повернути ці кошти.

Фото без опису За попередньою інформацією, Міністерство фінансів України отримало доручення призупинити проведення видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок коштів відповідної субвенції, перерахованої у вересні 2019 року, без надання пояснень і законодавчих підстав щодо здійснення таких операцій.

   Асоціація міст України рекомендує громадам не надавати письмову згоду на повернення коштів та звертає увагу місцевих рад на відсутність законодавчих підстав щодо надання органами місцевого самоврядування згоди на проведення операцій із відкликання коштів з рахунків місцевих бюджетів.

    Враховуючи той факт, що ці кошти вже передбачені у рішеннях про місцевий бюджет, укладені договори з підрядниками та є потреба у проведенні розрахунків за договорами, АМУ рекомендує громадам не повертати дані кошти добровільно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь