A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради

Дата: 05.08.2020 09:27
Кількість переглядів: 398

   Днями відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, яке провів заступник селищного голови Володимир Огнівенко.

   Члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися різних сфер життєдіяльності громади. Зокрема, заслухали інформацію начальника фінансово - господарського відділу - головного бухгалтера апарату селищної ради Тамари Канюки. Обговорили дохідну частину селищного бюджету та проаналізували можливості додаткового його наповнення. Порушувалися питання капітального ремонту вулиці Центральної, ремонту та осучаснення вуличного освітлення на головних вулицях селища, поліпшення якості води та результати тендера щодо капітального ремонту очисних споруд.  

   В ході роботи, членами виконавчого комітету було присвоєно поштові адреси об’єктам нерухомого майна, затверджено паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, затверджено протокол засідання житлової комісії та, на час роботи в Чорнобаївській багатопрофільній лікарні, надано в користування службове приміщення лікарю-отоларингологу.
Фото без опису   Стан утримання та виховання дітей перебуває на особливому контролі виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради. Розглядаючи подання фахівця із соціальної роботи щодо неприпустимих умов проживання двох неповнолітніх дітей родини С., члени виконавчого комітету були категоричними. Адже, за інформацією працівників соціальних служб, умови проживання даної родини є незадовільними, батьки зловживають алкогольними напоями, діти знаходяться в антисанітарії та постійному безладі. Відтак, запрошена мати дітей на всі зауваження реагувала агресивно, від зауважень відмовлялася та запевняла, що ці недоліки давно виправлені. Класний керівник старшого сина родини С. повідомила, що він унікальний учень та потребує особливого догляду, індивідуального місця для навчання та охайного місця проживання. Проте, неодноразові зауваження до батьків та прохання навести лад не змінили ситуації. Після пожежі, що сталася кілька місяців тому, в житлових кімнатах генеральне прибирання не проводилось, діти виховуються в жахливих умовах та проживають з батьками, які систематично вживають спиртні напої та ведуть аморальний спосіб життя. Виходячи з вищевикладеного, в зв’язку із відсутніми умовами нормального зростання та розвитку дітей, виконавчий комітет Чорнобаївської селищної ради вирішив рекомендувати службі в справах дітей райдержадміністрації вирішити питання щодо позбавлення батьківських прав батька та матері родини С. по відношенню до своїх неповнолітніх дітей.
Фото без опису   Члени виконкому обговорили не менш важливе питання - здійснення контролю за використанням водоохоронної зони та прибережної захисної смуги вздовж річки Ірклій. За інформацією заступника селищного голови Володимира Огнівенка, на території прибережної захисної смуги річки, за останні десятиліття, істотно збільшився вплив господарської діяльності. Селищною радою, неодноразово, проводилися обстеження та було встановлено порушників, яких попереджено про відповідальність. Проте, вправні «господарі» вперто ігнорують зауваженя представників місцевої влади та продовжують порушувати правила, встановлені законодавством України.

   Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

а) розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;

б) зберігання та застосування пестицидів і добрив;

в) влаштування літніх таборів для худоби;

г) будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

ґ) влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо;

д) миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.
Фото без опису   
   Після обговорення даного питання члени виконавчого комітету вирішили попередити встановлених порушників за самовільно зайняту прибережну територію та зобов’язати привести її в належний стан, за ігнорування якого винуватців буде притягнуто до відповідальності.

   В ході роботи членами виконавчого комітету було розглянуто всі питання порядку денного, з яких прийнято відповідні рішення.

 

   Протоколи виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради можна переглянути за посиланням - https://chornobay-rada.gov.ua/rishennya-vikonavchogo-komitetu-12-24-11-08-02-2017/

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь