A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Бути людиною - це багато, але бути жінкою - ще більше

Дата: 07.03.2019 10:08
Кількість переглядів: 6905

Ти - ЖІНКА! Значить дуже ніжна!

Ти гармонійна, дивна і п'янка,

Ти дуже вишукана, дивовижна,

Для когось в світі ти одна така!

Ти - ЖІНКА! Значить духом сильна,

Ти знаєш, чого хочеш від життя,

Водночас і проста, і дуже стильна,

І загадкова,  як саме буття...

Ти - ЖІНКА! Значить ти - кохана!

Хоч раз в житті ти відчувала це.

Для когось ти - найкраща і жадана,

Для когось лик святий - твоє лице...

Ти - ЖІНКА! Пам'ятай це всюди!

І як би там не склалось майбуття,

А справжня ЖІНКА завжди в шані буде,

Бо ЖІНКА - це і є творець життя!..

 (Любов Ігнатова)

  Разом із першими весняними променями сонця, розквітом природи та пробудженням всього живого після зимового сну, святкується і одне із прекрасних весняних свят – Міжнародний жіночий день. Адже, попри скептичні думки, пов’язані з радянськими традиціями, це свято, передусім є уособленням весни, ніжності, тепла, турботи та любові. Адже жінка – це берегиня домашнього затишку, продовжувачка роду, а в сучасному світогляді ще й лідер та активний учасник суспільно-політичного життя. Міжнародний жіночий день уособлює сучасне бачення особистого вкладу жінки, яка займає чи не головне місце в суспільстві. Яскравим прикладом є той факт, що вже не перший рік саме жінки займають найвищі керівні посади в апараті Чорнобаївської селищної ради, районної державної адміністрації та районної ради. Чи не найбільше представниць прекрасної статі демонструють іншим власні таланти та уміння співати, танцювати, грати на музичних інструментах, писати вірші та смачно готувати. Більшість підприємств, установ та організацій Чорнобая можуть пишатися спеціалістами-жінками, які, незважаючи на сімейні обставини завжди готові докладати чимало зусиль для виконання того чи іншого завдання.

   Свято 8 березня неймовірно вдало асоціюється із початком найбільш прекрасної пори — весною. Саме в цей час природа оживає, прилавки магазинів рясніють різноманітними яскравими квітами, що створює неймовірну святкову атмосферу Міжнародному жіночому дню. Кожна жінка заслуговує бути особливою та відзначеною. Тому, напередодні свята 8 березня в Чорнобаївській громаді відбулися ряд заходів, присвячені представницям прекрасної статі - жінкам.

   Як і кожного року, від селищного голови Алли Мірошниченко, виконавчого комітету та депутатського корпусу Чорнобаївської селищної ради вітання отримали ветерани органу місцевого самоврядування – Ольга Тарасенко, Тетяна Жуган, Наталія Лобода, Любов Подшибякіна, Тетяна Авраменко, Олександра Мостіпан і Тамара Савісько. Більшість цих жінок віддали багато років свого життя служінню громаді, працюючи в різний час у Чорнобаївській селищній раді, отримали вітальні листівки, квіти та солодощі до святкового столу. Відзначеними були і дві представниці бригади благоустрою Галина Красун та Валентина Сіденко. Ці дві жінки заслуговують увагу та визнання, адже своїми невтомними руками вони щодня турбуються про селище, прибираючи його від сміття.

   Днями, в селищному будинку культури зустрічалися сімейні пари поважного віку, де чоловіки привітали жінок із прийдешнім святом. Переважна більшість із подружніх пар нині на заслуженому відпочинку, проте саме вони стали активними учасниками ветеранського руху і кожен рік приймають участь у житті селища.

   Захід було проведено за ініціативи голови районної та селищної ради ветеранів Віталія Момота, при підтримці місцевих спонсорів. А веселий настрій всім присутнім забезпечила ведуча свята – Ірина Лущик, яка підготувала для сімейних пар цікаві вікторини та жартівливі конкурси. Цього дня звучали і зворушливі вірші від місцевих поетів – Віри Тараненко та Василя Копиці.

  До святкового дійства долучилася селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко, яка привітала всіх присутніх із наступаючим святом та побажала їм завжди жити в мирі і злагоді, бути здоровими та із радістю бавити онуків.

   Вітання від селищного голови Алли Мірошниченко та голови районної та селищної ради ветеранів Віталія Момота отримали і підопічні стаціонарного відділення для людей похилого віку.

   Неможливо було стримати хвилювань в цей момент, адже повні сліз очі одиноких жінок поважного віку демонстрували неабияку тугу за рідними людьми. Відділення функціонує вже багато років, і на чолі з його керівником Ольгою Онищенко там працюють справжні жінки-професіонали, які, не дивлячись на труднощі, з неабиякою турботою доглядають одиноких людей та намагаються стати для підопічних дружньою підтримкою. 

   Не залишилися без уваги і прекрасні жінки із села Савківка. 6 березня 2019 року їх вітали селищний голова Алла Мірошниченко, заступник селищного голови Володимир Огнівенко та голова районної та селищної ради ветеранів Віталій Момот.

   Аматори сцени та маленькі жителі села дарували гостям заходу пісні, танці та зворушливі вірші. Приємною несподіванкою для савківчан стало те, що в приміщенні сільського клубу, вперше за багато років, було тепло та затишно. За ініціативи селищного голови та депутатського корпусу було встановлено дров’яний котел, який за короткий термін виготовив та встановив місцевий підприємець Павло Томченко.   

   Селищний голова представила всім присутнім нового директора сільського клубу - Світлану Попадін, яка відповідально віднеслася до свого першого заходу в ролі керівника закладу і, як справжня господиня, запрошувала всіх до святкового залу.

   Концертна програма сподобалася місцевим жителям. Кожна жінка отримала в подарунок композицію із сезонних квітів та смачний подарунок від приватного підприємства «Імперіал плюс».

   Шановні жінки! Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного жіночого дня! Бажаємо Вам здоров’я, щастя, тепла, добра, родинного затишку, унікальності, самореалізації, відкриття в собі нових талантів та весняного настрою. Нехай у Вашому серці завжди живе віра, надія та любов! Бажаємо, щоб у цей березневий день Вам посміхалися всі навколо і дивилися із захопленням. І яка не була б за вікном погода, хай у Вашому серці буде світло та ясно від уваги й любові друзів, рідних й коханих. Відчуйте у свято 8 березня себе королевами, і залишайтесь ними назавжди!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь