A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулася 29 сесія VII скликання Чорнобаївської селищної ради

Дата: 23.05.2018 10:22
Кількість переглядів: 512

   Травневий дощ та різкі пориви вітру не завадили депутатам Чорнобаївської селищної ради зібратися для того, щоб прийняти важливі рішення для громади.

   18 травня 2017 року, під головуванням селищного голови, Алли Мірошниченко, проведено сесію селищної ради. Із обраних 26 депутатів в роботі взяли участь 22 представники від громадськості, яким важлива доля селища та його жителів.

Фото без опису  До порядку денного 29-ї сесії VII скликання Чорнобаївської селищної ради були включені головні питання, які потребували якнайшвидшого вирішення.

1. Про затвердження програми «Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища  шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення».

2. Про внесення змін до рішення сесії  селищної ради від 24.12.2015 № 3-2/VIІ «Про Програму розвитку благоустрою смт Чорнобай  на 2016-2020 роки»

3. Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 27.11.2014  № 45-1/VІ  «Про селищну комплексну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2015-2020 роки»

4. Про внесення змін до рішення селищної ради від 04.12.2015 №2-1/VIІ Про Селищну програму «Турбота» на 2016 – 2020 роки

5. Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 24.12.2015 №3-5/VIІ  «Про затвердження Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства селища смт Чорнобай на 2016-2020 роки»

6. Про затвердження кошторисної документації.

7. Про списання майна.

8. Про затвердження протоколу засідання комісії по проведенню конкурсу на право оренди майна селищної комунальної власності.

9. Про внесення змін до рішення селищної ради від 20.12.2017 року №26-17/ VIІ «Про селищний бюджет на 2018 рік».

10. Про припинення права користування земельною ділянкою.

11. Про внесення змін до рішення сесії Чорнобаївської селищної ради.

12. Про надання дозволів на розроблення документацій із землеустрою щодо передачі земель комунальної власності у власність громадянам.

13. Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо передачі земель комунальної власності в оренду.

14. Про надання згоди на передачу в суборенду земельних ділянок комунальної власності.

15. Про затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель комунальної власності та передачу у приватну власність громадянам.

16. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки приватної власності.

17. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки комунальної власності та передачу її в оренду.

18. Про припинення права користування земельною ділянкою та дії договору оренди землі і передачу її в оренду без зміни цільового призначення.

19. Про визнання об’єктом купівлі-продажу земельної ділянки та проведення експертної грошової оцінки землі.

20. Про затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, та визначення умов земельних торгів.

   Було обрано секретаріат сесії селищної ради, після чого депутати розпочали роботу щодо вирішення основних проблем селища. Кожне питання розглянуто, обговорено депутатами та, в ході роботи, були прийняті відповідні рішення та рекомендації щодо їх виконання.

Фото без опису   Депутати прийняли програму "Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення". В зв'язку з високою ціною на газ і частими скаргами населення на недотримання тепломережею відповідного температурного режиму в квартирах, з метою зменшення втрати теплоносія у теплових мережах, прийнято рішення оптимізувати систему газифікації в селищі. Для цього всі квартири потрібно перевести на індивідуальне опалення і відключити від тепломережі. На сьогодні в селищі таких квартир 202 із 550. Тому, депутати запланували кошти для виконання гідравлічного розрахунку системи газопостачання в райцентрі та для надання матеріальної допомоги соціально незахищеним верствам населення для встановлення індивідуального опалення  (по 5 тис. грн.).

Фото без опису  На засіданні також внесено зміни до інших селищних програм. Зокрема, визначено фінансування на облаштування нових дитячих майданчиків, на придбання спортивної форми і спортінвентарю для селищних команд з футболу та армрестлінгу, на поточні ремонти житлового сектору. Затверджено кошториси на капітальні ремонти вуличного освітлення по вул. Миру, Золотоніській, Толстого, дорожнього покриття по вул. Дружби. В зв'язку із будівництвом нового спортивного майданчика зі штучним покриттям біля ЗОШ №1, затверджено акти списання яблунь, які підлягають знесенню.

Фото без опису    Щодо інших майнових питань, то комунальним підприємствам надано дозволи на списання непридатних до експлуатації об'єктів та техніки. Також в оренду надано частину приміщення на 1-му поверсі колишнього готелю, де підприємець планує відкрити магазин продовольчих товарів.

   Всі земельні питання депутати погодили майже одноголосно, адже особливих дискусій по жодному з них не виникло.

Фото без опису  А от зміни до бюджету і цього разу бурхливо обговорювалися. Переважно весь бюджет прийняли більшістю голосів, передбачивши кошти на придбання вакцини проти сказу, каналізаційних люків, труб для ливневої каналізації, технічного обладнання для запуску нового водозабору, на огорожу кладовища по вул. Київська. До районного бюджету передали субвенцію на придбання костюмів для тріо бандуристок ДШМ, на оплату електроенергії, газопостачання для Савківської бібліотеки, придбання вбиральні у Савківський клуб. Субвенцію у розмірі 150 тис. грн., на співфінансування ремонту доріг місцевого значення Чорнобаївського району вирішили не надавати. Ці кошти перенаправили на капітальний ремонт дороги по вул. Дружби.

   Головний редактор газети «Світлий шлях», Людмила Ляпкало, поінформувала всіх присутніх про те, що газета комунальної власності відтепер переходить в новий формат - ТОВ. Відтепер робота Чорнобаївської селищної ради буде висвітлюватися і в газеті "Світлий шлях".

Фото без опису  Крім того, одноголосно, підтримано запит депутата селищної ради, Олексія Саюна, який стурбований становищем футбольної команди "Колос" смт Чорнобай, яка грає на високому рівні, проте вимушена брати участь в змаганнях та Чемпіонатах різних рівнів за власні чи спонсорські кошти. В своєму запиті Олексій Саюн, рекомендує Чорнобаївській районній раді сприяти повній фінансовій підтримці із районного бюджету футбольної команди “Колос”. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь