Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Звернення селищного голови Алли Мірошниченко щодо поминальних днів

Дата: 21.04.2020 10:24
Кількість переглядів: 580

Шановні жителі Чорнобая та Савківки!

   За традицією, під час поминальних днів, ми всі звикли приходити великими родинами до своїх померлих рідних на кладовище та долучаємося до спільної молитви, вшановуючи близьких нам людей, які пішли у вічність.

 Ще на початку квітня ми надіялися, Фото без описущо карантинні заходи закінчаться, і ми всі зможемо піти до церкви на Великдень та організуємо поминальні заходи на кладовищах Чорнобая та Савківки. Та, з кожним днем, бачення цієї ситуації змінилося не лише у представників влади, а і в кожного із вас. Щодня ми читаємо невтішну статистику нових хворих на COVID-19 та летальних випадків через цю хворобу – їх кількість стрімко зростає.

   Як селищний голова я не готова наражати жителів Чорнобаївської громади на небезпеку. Чорнобаївська селищна рада не публікує графік поминальних днів за померлими, вперше за останні роки ми не будемо робити традиційні для всіх нас речі. Адже пандемія коронавірусної хвороби внесла незручні корективи в усі сфери звичного для нас, шановні краяни, життя!

 Закликаю кожного із вас віднестися серйозно та відповідально до ситуації, що склалася! Утримайтеся від масового скупчення людей на кладовищах, по можливості – не відвідуйте їх в період поминальних днів. Пом’янути померлих рідних можна вдома, в думках: запалити свічку, прочитати молитву та просто добрим словом згадати тих, хто вже не з нами…


Фото без опису

   Коли ми всі будемо працювати спільно та відповідально, тоді держава буде здоровою та могутньою, пандемія не набере нових обертів і ми швидше повернемося до звичного ритму життя.

   Якщо ви відвідуєте померлих рідних в інші дні, не забудьте скористатися захисною маскою та ретельно мийте руки з милом, повернувшись додому. Прошу кожного жителя Чорнобаївської громади – не приносьте до могил рідних та близьких пластикові квіти! Адже більшість цих різнокольорових небезпечних виробів не потрапляють на сміттєві полігони - їх спалюють, внаслідок чого виділяються численні токсичні речовини (зокрема діоксини),  які стають джерелом смертельної загрози для всього живого та призводять до виникнення ракових захворювань.   

   
  Пам’ятайте – прості речі рятують життя!

  Будьте здорові та залишайтеся вдома!

 

 

З повагою
селищний голова Чорнобаївської громади  Алла МІРОШНИЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь