A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чому в Чорнобаї закривається автостанція?

Дата: 04.06.2018 10:33
Кількість переглядів: 578

    За останні кілька років, Чорнобаївське відділення автостанції міняло своє розташування в селищі, відбувалися постійні скорочення маршрутів та персоналу. Питання функціонування автостанції завжди залишалося проблемним. Районна та селищна влада пропонувала керівництву ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" різні шляхи щодо вирішення питання подальшого функціонування автостанції в селищі. В 2016 році Чорнобаївська автобусна станція відновила свою діяльність в приміщенні колишнього готелю. Її робота, поступово, налагодилася, пасажири були задоволені зручним розташуванням та умовами очікування автобусів. За кошти Чорнобаївської селищної ради було облаштовано громадський туалет на задньому дворі колишнього готелю, встановлено стільці в залі очікування. Крім того, колишній орендар приміщення на 1-му поверсі (де раніше була аптека) збудував за власні кошти пандус для людей з особливими потребами. 

     В травні 2018 року з’ясувалося, що Чорнобаївське відділення автостанції, на жаль, не пройшло атестацію. Головною вимогою від атестаційної комісії до "ЧЕРКАСИ ОПАС" було облаштування туалету для інвалідів в середині приміщення. В зв’язку з тим, що відповідного місця в готелі, на 1 поверсі, зробити немає змоги - керівництво ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" прийняло рішення закрити відділення в селищі. Зі слів керівництва ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" стало зрозуміло, що їм не рентабельно утримувати автостанцію в Чорнобаївському районі.

     З 1 червня 2018 року Чорнобаївська автобусна станція припинила свою діяльність, проте зал очікування, туалет на задньому дворі готелю, елементи благоустрою (лави та урна для сміття) залишаються. Пасажири зможуть чекати автобус де й раніше, проте не працюватиме каса. Квитки можна буде придбати у водія автобуса.

     На сьогоднішній день, Чорнобаївською селищною радою ведеться робота щодо вивчення питання функціонування автостанції в м. Золотоноша. Інформацію щодо можливого відновлення та функціонування автостанції в селищі Чорнобай буде висвітлено на офіційному сайті селищної ради, в місцевих ЗМІ та в соціальних мережах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь