A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Зміни до Конституції щодо децентралізації будуть доопрацьовані спільно з Асоціацією міст України

Дата: 20.01.2020 10:40
Кількість переглядів: 444

  Законопроєкт «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598 буде знятий з розгляду, - повідомляє видання Українська правда, посилаючись на слова Голови фракції "Слуга народу", що таке рішення ухвалено після переговорів з главами парламентських фракцій і груп, а також консультацій з Президентом.

Зокрема, Давид Арахамія сказав:

"...ми вирішили зараз це питання зняти з розгляду і доопрацювати його разом з колегами з інших фракцій для того, щоб знайти компромісну позицію, в тому числі, попрацювати з Асоціацією міст України, знайти компромісну ситуацію і після того виносити законопроєкт в зал".


   Нагадаємо, законопроєкт змін до Конституції щодо децентралізації №2598, поданий 27 грудня 2019 року на заміну проєкту від 13 грудня, як і попередній, викликав «хвилю» непідтримки у суспільстві, ЗМІ, експертному середовищі та соціальних мережах. 

   9 січня Асоціація міст України висловила позицію категоричної непідтримки оновленого 27.12.2019 тексту законопроекту змін до Конституції №2598. 11 січня АМУ поширила Інфографіку  та закликала парламент відхилити цей законопроєкт, що дозволить провести належне обговорення.

   13 січня лідери громад та незалежні експерти у сфері місцевого самоврядування і децентралізації виступили з Другою спільною заявою щодо загроз, які містяться в проекті змін до Конституції України, і закликали народних депутатів України не голосувати за нього.
   15 січня зарубіжні партнери, які усі ці роки підтримували реформу місцевого самоврядування в Україні, висловили консолідовану позицію щодо недопустимості внесення до Конституції змін, які не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування та порушують демократичні процеси. Міжнародна спільнота фактично виступила на підтримку вимог органів місцевого самоврядування і АМУ, експертів і науковців щодо необхідності проведення широкого обговорення та консультацій.

   16 січня Президент вирішив відкликати проект закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації.


Джерело:

http://www.auc.org.ua/novyna/zminy-do-konstytuciyi-shchodo-decentralizaciyi-budut-doopracovani-spilno-z-asociaciyeyu-mist?fbclid=IwAR3DrrfC47DfmfZnY6cXzbipyE5HXoX3oAHRc8aQdRBMUCU6PxFjwu2l9sQ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь