A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

На стіні Чорнобаївської ЦРЛ відкрито ще одну меморіальну дошку

Дата: 27.09.2018 10:42
Кількість переглядів: 1169

    Минає рік, як Чорнобай та весь район сколихнула жахлива новина про смерть Заслуженого лікаря України, Почесного громадянина селища – Григорія Юрійовича Мазура.

   Уродженець Вінницької області, з родини колгоспників, він ще змалечку хотів допомагати людям. Після закінчення школи у 1959 році вступив до Вінницького ремісничого училища № 2 після закінчення якого здобув спеціальність терміста. Пропрацювавши на Вінницькому електротехнічному заводі та закінчивши службу в армії, в 1965 році Григорій Юрійович вступив до Вінницького медичного інституту ім. Пирогова за спеціальністю «Лікувальна справа».

   Під час проходження інтернатури, молодий та перспективний Григорій Юрійович проявив себе кваліфікованим спеціалістом, після чого влаштувався ортопедом-травматологом в Чорнобаївську ЦРЛ. Вже відтоді він прагнув облаштувати спеціалізоване травматологічне відділення, і за невеликий час відданої праці зміг досягти своєї мети. При керівництві Григорія Юрійовича було закуплено спеціалізоване обладнання та необхідний інструментарій для лікування травмованих хворих. Сенсом життя для нього була допомога людям та дотримання клятви Гіппократа. Він жив своєю роботою, інколи забуваючи про власний спокій та здоров’я. Питання професіоналізму, культури, гуманного підходу до хворих, широта знань і сумлінне ставлення до обов’язків були аксіомою його роботи в Чорнобаївській районній лікарні.

   За роки його відданої праці було розроблено та запроваджено безліч методик для лікування, які давали позитивні результати. Було запропоновано 34 раціональних впровадження для лікування хворих травматологічного профілю. До Григорія Юрійовича приїздили з усієї України. Адже він «ставив на ноги» за короткі терміни, проте брав за послуги зовсім демократичну ціну.

   Ним пишалися, адже такі профільні лікарі в селищі Чорнобай та на території всього Чорнобаївського району – рідкість. Завжди зосереджений на конкретних справах, Григорій Юрійович з відповідальністю ставився до виконання своїх прямих обов’язків та до проблем пацієнтів. Він завжди прагнув до професійного і культурного зросту, до вдосконалення та саморозвитку. Саме за ці якості, Указом Президента України від 18 червня 2004 року, йому було присвоєно звання Почесного лікаря України, а вже за кілька місяців, сесією Чорнобаївської селищної ради  - звання Почесного громадянина селища. Григорій Юрійович тричі був обраний депутатом Чорнобаївської районної ради, нагороджений знаком «Відмінник охорони здоров’я», неодноразово нагороджувався почесними грамотами Чорнобаївської районної та Черкаської обласної рад, грамотами Черкаської обласної державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я.

   Не жаліючи сил, намагаючись допомогти всім та вилікувати кожного, Григорій Мазур не залишав часу для себе та відпочинку. Хто б до нього не звертався за допомогою - він ніколи не відмовляв та завжди приходив людям на допомогу, виконуючи свою роботу якісно та добросовісно.

   Григорій Юрійович був хорошим сім’янином, турботливим батьком, люблячим братом та дідусем. Завдяки своїй працелюбності та професіоналізму користувався беззаперечним авторитетом серед жителів селища, мав багато друзів. Разом з дружиною Любов’ю Олексіївною (з якою прожили у шлюбі понад 45 років) побудували будинок, народили та виховали двох дітей, дочекалися онуків. Їхнє подружнє життя було прикладом для сина та доньки, які в свою чергу мають міцні шлюби та виховують прекрасних дітей. Григорій Юрійович був прихильником здорового способу життя, займався спортом, був багаторазовим чемпіоном області серед медпрацівників з настільного тенісу, майстром спорту СРСР з греблі на байдарках.

   Проте, велике навантаження, постійні переживання та прагнення всім допомогти підірвали його самопочуття та здоров`я. До останнього дня Григорій Юрійович боровся за своє життя та прагнув зробити все для того, щоб жити далі. Проте, кожному із нас відведено свій час на цьому світі. 24 вересня 2017 року, на 75-му році життя, Григорія Юрійовича Мазура не стало. Навіки заспокоїлись його невтомні руки хірурга, які врятували не одне людське життя. Невблаганна смерть забрала цю видатну людину, проте добра пам`ять про нього залишиться в серцях кожного, хто його знав.   

   Віддаючи данину шани та поваги Мазуру Григорію Юрійовичу, 24 вересня 2018 року, на роковини з дня його смерті, біля приймального відділення Чорнобаївської ЦРЛ зібралися всі ті, хто його знав, любив та поважав. Під час вшанування небо за мить вкрилося хмарами, прохолодний проливний дощ не вщухав допоки говорили про світлу пам'ять Григорія Юрійовича. Природа ніби теж проявляла тугу за цією легендарною людиною.

   На урочисте зібрання, разом із дружиною та дітьми, прибули селищний голова Алла Мірошниченко та голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, колеги, вірні друзі та близькі Григорія Мазура.

   Присутні згадали події з його життя, вшанували світлу пам'ять Заслуженого лікаря України хвилиною мовчання та урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Григорія Юрійовича Мазура. Право її відкриття було надано дітям – Юрію та Тетяні, які теж багато років рятують людські життя, працюючи в медичній сфері.

   Ми завжди пам’ятатимемо Григорія Юрійовича. Його життя, вчинки та самовіддана праця навіки залишаться в серцях жителів селища та врятованих пацієнтів.

   Вічний спокій лікарю-травматологу Мазуру Григорію Юрійовичу, лікарю-терапевту Нагезу Василю Антиповичу та лікарю-хірургу Хлопецькому Анатолію Володимировичу!

   Вічна пам'ять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь