Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Депутати внесли зміни до бюджету й надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад (Із 47-ї сесії селищної ради)

Дата: 10.02.2020 10:58
Кількість переглядів: 467

  Відбулося засідання 47-ї сесії 7 лютого. Присутніми були 21 депутат. Розглянуто 31 питання порядку денного.

  Депутати внесли зміни до селищних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства, розвитку культури та «Турбота». Згідно останньої, виділено кошти тяжкохворим жителям громади та постраждалим внаслідок пожежі.

   Про виконання програми економічного і соціального розвитку селища за 2019 рік доповіла селищний голова Алла Мірошниченко.

   Про діяльність за рік і використання коштів, виділених із селищного бюджету, відзвітували інструктор по спорту Чорнобаївської селищної ради Юрій Гурин і директор КП «Чорнобай-ринок» Григорій Цимбал.

   Про освоєння наданих субвенцій відзвітували директор КНП «ЧБПЛ» Сергій Чуба, головний лікар КНП «ЦПМСД» Іван Чижик, начальник УПСЗН Олександр Юрковський, начальник відділу культури, молоді і спорту Світлана Шаповал, представниця відділу освіти Світлана Дідора.

   Потому на засіданні затвердили Методику розрахунку і порядок використання плати за оренду майна та Положення про порядок списання, безоплатної передачі майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади Чорнобаю.

   Затверджено кошторисні документації «Капітальний ремонт вул. Жовтнева (2 ділянка)», «Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай».

   Одностайними були депутати у прийнятті рішень із майнових та земельних питань, які становили левову частку порядку денного.

   Звіт начальника фінансово-господарського відділу, головного бухгалтера апарату селищної ради Тамари Канюки про виконання минулорічного бюджету схвалили без обговорень. А от зміни до бюджету 2020 року обговорювалися досить бурхливо. У результаті всі зміни були внесені, включно із субвенціями, переданими до районного бюджету.

   Другим по важливості, після бюджету, стало питання про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. Після оголошення результатів голосувань, які пройшли кількома етапами на громадських обговорення та у соцмережі, де більшість висловилася за об’єднання у одну громаду із центром у Чорнобаї, як і ініціювала Алла Мірошниченко, депутати та присутні на сесії представники громади висловили свої думки з приводу цього питання. Всі виступаючі підтримали ініціативу селищного голови. Депутати, в свою чергу, при голосуванні теж більшістю голосів були «за». Тож селищна рада дала згоду на добровільне об’єднання територіальних громад селища Чорнобай та всіх сіл, що не входять до Іркліївської ОТГ, в Чорнобаївську територіальну громаду з адміністративним центром у селищі.


Фото без опису

   На разі селищний голова звернулася до голів сільських рад з пропозицією про добровільне об’єднання територіальних громад, які або підтримають дану ініціативу, або відмовляться. У будь-якому випадку процес об’єднання є невідворотним і все має вирішитися вже у жовтні цього року.

 

Інна ЧМИХАЛО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь