A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Видатному чорнобаївцю - 82!

Дата: 14.12.2019 11:37
Кількість переглядів: 674

   Черкащина багата спортивними здобутками та видатними людьми, котрі внесли вагомий внесок до спортивної арени. Відомий спортсмен Черкащини, гордість Чорнобаю - Олімпійський чемпіон з веслування на каное Андрій Іванович Хіміч святкує цього дня свій 82-й день народження. Ця видатна людина - приклад для наслідування, адже має у власному багажі спортивних здобутків безліч нагород та звань. Андрій Хіміч - триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР, заслужений майстер спорту, заслужений тренер УРСР. Його ім’я увійшло в усі спортивні енциклопедії світу.
Фото без опису
   Андрій Іванович Хіміч - уродженець села Макіївка, Варвинського району, Чернігівської області. Будучи молодим та енергійним після закінчення середньої школи, вступив на факультет фізичного виховання до Черкаського педагогічного інституту. За студентські роки проявив неабиякі спортивні вміння та витривалість на різноманітних чемпіонатах різних рівнів. Свідчення цього - чимала кількість грамот, дипломів і медалей та почесні звання.

   Працюючи в Черкаській  ДЮСШ спортсмен ставав чемпіоном та призером України, чемпіоном ІІІ Спартакіади народів СРСР та чемпіоном Європи з веслування на каное, активно готувався до ХVІІ Олімпійських ігор 1960 року, будучи запасним учасником. Проте, на даному етапі майбутньому Олімпійському чемпіону проявитися так і не вдалося. Неабиякий запал, бажання вдосконалюватися та самопідготовка допомогли Андрію Івановичу Хімічу впевнено крокувати далі. І вже у 1964 році він взяв участь в змаганнях з веслування на каное на Олімпійських іграх в Токіо, де виборов «золото». Відтоді про Андрія Хіміча заговорив весь світ. Він був удостоєний званням «Заслужений майстер спорту СРСР», а вже через рік - нагороджений медаллю «За трудову доблесть». Та на цьому його нагороди та почесні звання не закінчувалися і впродовж подальших років свого життя Андрій Хіміч продовжував виборювати переможні нагороди, тренуючи в період важливих змагань майбутніх чемпіонів. Гордість тренера Андрія Івановича Хіміча -  Валерій Дрибас, чемпіон України з веслування на каное і майстри спорту СРСР Василь Ковбановський, Сергій Лесь, Євгеній Давиденко та інші відомі спортсмени.

   За роки успішної спортивної кар’єри Андрій Хіміч постійно працював над собою, тренував молоде покоління та, не дивлячись ні на що, залишався людиною. Він завжди намагався звернути увагу людства на спорт, який розвиває та загартовує та робив все для того, щоб покращувати матеріально-технічну базу шкіл. Його знали та поважали в багатьох країнах світу. Працюючи в Народній республіці Болгарії тренером збірної команди з веслування на байдарках і каное він був відзначений медаллю «За особливі заслуги».

   Вже з 1985-го року Чорнобаївщина дізналася про Олімпійського чемпіона не зі шпальт газет, а мала змогу познайомитися з ним особисто. Адже він продовжив спортивну кар’єру в селищі Чорнобай, працюючи більше 10-ти років тренером секції веслування. При виході на пенсію Олімпійський чемпіон був нагороджений медаллю  «Ветеран праці». За 2000-2007-і роки Андрій Хіміч був відзначений званнями «Почесний громадянин с. Руська Поляна» та «Почесний громадянин смт Чорнобай». Саме завдяки його наполегливості, неабияким зусиллям та співпраці із місцевою владою розпочато реконструкцію районного фізкультурно-оздоровчого комплексу в Чорнобаї. Він не перестає дивувати позитивною енергетикою, чудовою вдачею та позитивом.    

   Цієї суботи Андрій Іванович Хіміч святкує свій 82-гий день народження. З квітами та подарунками до оселі видатного чорнобаївця завітали селищний голова Алла Мірошниченко, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик та керівник апарату РДА Оксана Брагінець. Вони подякували імениннику за вагомий особистий внесок до  спортивної арени Чорнобаївщини, побажали здоров’я, довголіття та всіляких гараздів.

Фото без описуФото без опису   На сьогоднішній день Андрій Іванович Хіміч користується неабияким авторитетом та повагою серед спортсменів і громадськості. Він присвятив всього себе спорту та вихованню здорової молоді. В нього завжди просять мудрої поради спортсмени-початківці, а кожен спортивний захід відбувається під його чіткими настановами та хорошими побажаннями.           

   Пишаємося, що така видатна людина проживає в нашому селищі!  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь