A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Святковий концерт, лотерея та дискотека: в Савківці гучно відгуляли День села

Дата: 02.09.2019 11:54
Кількість переглядів: 1506

   День села – особливе та важливе свято, яке об’єднує всіх, хто його любить, шанує та доглядає за ним. Цей день проводиться і для тих людей, чиєю невтомною працею та патріотичним відношенням воно створювалось та розквітало. 

   Невеличке, мальовниче та красиве село Савківка, що входить до Чорнобаївської громади, вже вдруге поспіль святкує свій день народження. Завдяки небайдужим жителям села, спільно із місцевою владою та фінансовою підтримкою СТОВ «Агроко» традиція святкувати іменини Савківки продовжується. Тому, в останню п’ятницю серпня 2019 року, до сільського клубу зібралися гості та жителі села, аби подивитися на святковий концерт, привітати односельців з різноманітними нагородами і подяками, посмакувати стравами польової кухні та пуститися в запальний танок сільської дискотеки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   Кожен житель, від старого до малого, поспішав до клубу, аби досхочу насолодитися тим дійством, яке не так часто відбувається у рідній Савківці. Саме в цей день приїздять до свого рідного куточка люди, які тут народилися та виросли, де відчули справжню материнську ласку і турботу, цінні поради батьків. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей.

Фото без опису   Урочиста частина святкування Дня села Савківки розпочалася із традиційного привітання зі святом від ведучої заходу - Ірини Лущик та селищного голови Алли Мірошниченко. Чудовими пісенними дарунками всіх глядачів вітали Віктор Перехрест, Анатолій Лут, Яна Герасимчук, Даша Жовтова, Анна Шепель та запальний дует в складі Анатолія Ляпкала та Анатолія Лута, неймовірний танець «Перлини Сходу» продемонстрували вихованці молодшої групи народного художнього колективу «Фієста», а найменші жителі Савківки розповідали красиві вірші про своє село.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

   Депутат Чорнобаївської селищної ради, жителька Савківки, Валентина Вовк дякувала всім, хто допоміг організувати свято на гідному рівні, а начальник відділу кадрів СТОВ «Агроко» Світлана Компанієць бажала всім трудівникам села та ветеранам здоров’я і терпіння, дякувала за чесну багаторічну працю, любов до свого рідного краю та відданість. Світлана Сергіївна взяла участь в приємній місії – спільно із селищним головою Аллою Мірошниченко нагороджувала жителів села подяками та грамотами від Чорнобаївської селищної ради, цінними подарунками від товариства.

   Цього року, за активну участь в громадському житті села та культурно-масових заходах подякою селищної ради нагороджені найменші жителі Савківки: Владислав Вовк, Вікторія Голоднова, Андрій Коханій, Артем Татаровський, Тарас Шепель, Анна Шепель, Максим Коваленко, Ярослав Замана, Владислав Цибра, Ярослав Лисенко, Богдана Чистякова, Костянтин Чистяков та Анна Квітка. За активну участь у громадському житті села та з нагоди Дня села нагороджено і старших його жителів. А саме: Олександру Мовчан, Миколу Лутченка, Валентину Вовк та Віктора Мовчана.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   Цього ж дня на святі вшанували й старійшин села – 94-річну Тетяну Семенівну Гурин та 83-річного Бориса Хомовича Гонтара. Вітали й трьох 80-річних жителів Савківки – Тетяну Павлівну Калашник, Михайла Ларіоновича Македона та Василя Дмитровича Полубєхіна. Без подарунка не залишилася і Калашник Тамара Григорівна, яка того радісного дня святкувала свій день народження.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
   На святі, традиційно, вітали і сімейні пари, які відсвяткували «коралове» весілля (35 років подружнього життя) – Олександра Тихонівна та Володимир Васильович Мовчан, «перлинове» весілля (30 років подружнього життя) – Лариса Миколаївна та Віталій Миколайович Соломка, Тамара Анатоліївна та Ігор Петрович Калашник, «срібне» весілля (25 років подружнього життя) – Людмила Володимирівна та Сергій Андрійович Черінько, «фарфорове» весілля (20 років подружнього життя) – Ірина Олександрівна та Володимир Миколайович Коваленко.

Фото без опису   Гучними оплесками вітали наймолодших жителів Савківки – чотиримісячну Марійку Яценко та Максимка Лопаткіна, якому на той час виповнилося 15 днів. Вітали на святі й багатодітні родини – Юлію Анатоліївну та Івана Олександровича Герасимчуків, які виховують синочка і двох донечок та Ірину Валеріївну Чистякову, яка виховує чотирьох діток – одного синочка та трьох донечок.  Цього дня подарунок отримав і єдиний майбутній першокласник – Кіріл Черніцький.

Фото без описуФото без описуФото без опису   За належне утримання домоволодіння в 2019 році, грамотою Чорнобаївської селищної ради нагороджено дбайливих господарів Савківки - Інну Володимирівну та Миколу Олексійовича Шепелів.

Фото без опису   Досхочу наслухавшись про рідне село, куштуючи смачний коровай від Чорнобаївської селищної ради, усі присутні змогли насолодитись відео-замальовкою про життя в Савківці та чудові миті проведення спільного дозвілля разом. Після урочистої частини свята кожен охочий взяв участь в розіграші безпрограшної лотереї.

Фото без описуФото без опису
Фото без опису

Фото без описуФото без опису   Окрім урочистостей на гостей та жителів Савківки чекали смачні страви.  Місцеві жителі організували запашну юшку та кашу для всіх охочих, стіл був заповнений різноманітними стравами. Савківчани залюбки смакували страви польової кухні, охоче спілкувалися, згадували миті життя в селі, людей, які зробили багато для його процвітання та обговорювали сьогодення.

   Задоволена молодь ринулася в запальний танок під звуки святкової дискотеки, припрошуючи до спільного танцю і старших жителів Савківки. Під вечір на святковому майданчику танцювали всі охочі – від найменшого, до найстаршого.

    Чорнобаївська селищна рада вітає жителів села зі святом та дякує всім, хто доклав зусиль в організації його проведення. Особлива вдячність головному спонсорові свята - засновнику СТОВ «Агроко» Ігорю Потапенку.

  Відродження звичаїв та вшанування історії родоводу рідного краю є обов’язковою складовою будь-якого українського села. Тому, шануймо рідний край, дбаймо про нього та любімо його!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь