A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

До уваги громадян, приватна власність яких знаходиться біля прибережної захисної смуги уздовж річки Ірклій!

Дата: 31.07.2020 13:45
Кількість переглядів: 403

   Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 87 Водного кодексу України, в порядку здійснення контролю за використанням водоохоронної зони та прибережної захисної смуги, інформуємо Вас про забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів, не порушуючи Вами меж прибережної захисної смуги річки Ірклій, яка межує з належною Вам присадибною земельною ділянкою.

   Нагадуємо, що відповідно до ст. 61 Земельного кодексу України встановлено обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм та на островах:

1. Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

2. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

а) розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;

б) зберігання та застосування пестицидів і добрив;

в) влаштування літніх таборів для худоби;

г) будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних, а також інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

ґ) влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо;

д) миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.

3. Режим господарської діяльності на земельних ділянках прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм та на островах встановлюється законом.

   Селищною радою планується проведення робіт по встановленню меж прибережних захисних смуг водних об’єктів, тому пропонуємо Вам до 01.09.2020 року звільнити самовільно зайняту прибережну територію та привести її в належний стан, а саме, щоб вони відповідали розмірам на плані меж землекористування, вказаних в державному акті на право власності на земельну ділянку.

   У випадку невиконання даних рекомендацій, Ваші дії будуть кваліфікуватись як адміністративне правопорушення і, відповідно до ст. 531 Кодексу України про адміністративні правопорушення, його вчинення тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь