A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чому вночі в Чорнобаї відключають вуличне освітлення

Дата: 16.06.2017 13:56
Кількість переглядів: 616

Фото без опису

«Дійсно, у Чорнобаї на деяких вулицях вуличне освітлення відключається опівночі, проте на центральній вулиці, та всіх основних вулицях і прилеглих до них ліхтарі горять до ранку, - пояснює селищний голова Алла Мірошниченко, - це пов’язано з тим, що на початку 2017 року Уряд, на жаль, відмінив для держструктур і органів місцевого самоврядування двоставковий тариф на вуличне освітлення: 2,36 грн. за кВт/год (вдень) і 1,42 грн. за кВт/год (вночі), ввівши єдиний одноставковий – 2,15 грн. за кВт/год (цілодобово). Для населення ж вартість нічного освітлення так і залишили майже на 40% менше за денне.

В минулому році за місяць на оплату вуличного освітлення витрачалося до 86 тис. грн. в місяць. Саме з таких розрахунків за двоставковим тарифом в кінці 2016 року в селищний бюджет закладалися кошти на оплату вуличного освітлення.

А зараз, після зміни державою тарифу, коштів вистачає лише на освітлення до ранку вулиць із найбільшим рухом транспорту, а всіх інших – до 24-ої год. При освітленні селища до ранку витрати доведеться подвоїти, а для цього потрібно буде зменшити витрати на щось інше, до прикладу, на ремонт водогону, доріг тощо. Бо дане підвищення є занадто важким тягарем для селищного бюджету».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь