Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Селищний голова звітувала перед жителями Савківки

Дата: 14.01.2020 14:38
Кількість переглядів: 422

   Традиційно, під час новорічно-різдвяних свят, у Савківському клубі збираються жителі села, аби заслухати звіт селищного голови Алли Мірошниченко та переглянути концертну програму. Під час виступу очільниця Чорнобаївської громади поінформувала її жителів про роботу органів місцевого самоврядування за 2019-й рік та визначила основні пріоритети в роботі на 2020-й рік.  
Фото без опису
   «Всі ми хочемо всього і відразу, я також! Але, маємо працювати лише з тими коштами, які є в селищному бюджеті, - наголосила селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко, - скажу відверто, з кожним роком працювати з людьми стає складніше. Адже, на жаль, не кожному зрозуміло для чого ми проводимо тендери, чому не відразу зроблено капітальні ремонти вуличного освітлення та дорожнього покриття, чому не працюють очисні споруди, не чиститься річка, для чого наша бригада благоустрою очищає вулиці від гілля та чому в Чорнобаї немає такої ялинки, як, наприклад, в Черкасах. Проте, в 2019-му році нам вдалося чимало - проведено капітальні та поточні ремонти об’єктів транспортної інфраструктури селищної комунальної власності, на які було виділено близько 7 млн. грн., встановлено залізобетонні огорожі на 3-х кладовищах селища, продовжується впорядкування паркової зони РБК (встановлено 5 альтанок для відпочинку та висаджено зелені насадження), продовжуються заходи з утримання приміщення колишньої автостанції та персоналу для її утримання, виплачуються допомоги незахищеним верствам населення на лікування, пільговий проїзд та встановлення індивідуального опалення».

Фото без опису   Селищний голова поінформувала присутніх про суми коштів, які були надані до районного бюджету для утримання закладів соціальної сфери, освіти, культури, охорони здоров’я та комунальних закладів, які знаходяться у власності селищної ради. Загалом, комунальному підприємству «ВУЖКГ» надано цільову субвенцію в 2019 році на суму понад 1 млн.грн. Для капітального ремонту покрівлі торговельного павільйону КП «Чорнобай-ринок» із селищного бюджету в 2019-му році надано цільову субвенцію в сумі понад 450 тис.грн.   

   Очільниця Чорнобаївської громади виокремила кожну галузь, на яку надавалися кошти із селищного бюджету. Приміром, в 2019-му році на розвиток культури виділялася сума понад 800 тис.грн., на реалізацію районних програм з підтримки освіти - 608 тис.грн., для закладу дошкільної освіти «Вишенька» - майже 2 млн., на розвиток фізичної культури і спорту - 230 тис.грн., для фінансування селищних спортивних команд - понад 250 тис.грн., на охорону здоров’я - понад 307 тис.грн. Зокрема, на виплату матеріальної допомоги незахищеним категоріям громадян, в 2019-му році, із селищного бюджету виділено близько 900 тис.грн. Кошти використовувалися на оплату пільг жителям громади (інвалідам по зору і з діагнозом ДЦП, на абонплату). Крім того, 50 тис. грн. із селищного бюджету виділялися і на пільгове перевезення жителів Чорнобаївської громади. В 2019 році надано субвенцію на утримання фахівця із соціальної роботи та соціальних працівників, які надають послуги людям похилого віку на території Чорнобаївської селищної ради.
Фото без опису
   Алла Мірошниченко зупинилась і на основних проблемах: «Звичайно, роботи ще дуже багато. Адже в селищі не завершені капітальні та поточні ремонти доріг і вуличного освітлення, не замінено всю систему водопостачання, не проведено заходи з очищення річки, не працюють очисні споруди, руйнується міст по вулиці Старицького, цей перелік можна продовжувати й далі. Але на вирішення таких важливих проблем потрібні не малі кошти, ми намагаємося «стукати» до всіх, звертаємося за фінансовою допомогою до керівництва області, просимо із державного бюджету. Але, як і раніше, продовжуємо вирішувати нагальні питання самостійно».
   Селищний голова акцентувала увагу на майбутньому об’єднанні громад, яке неминуче для кожного населеного пункту та потребує раціонального підходу, професіоналізму, виваженості, мудрості та найголовніше – підтримки від людей. Адже, до такого важливого питання потрібно підійти якомога відповідально всім - як представникам влади, так і жителям кожного населеного пункту. Алла Мірошниченко наголосила на тому, щоб жителі громади не залишалися осторонь цього питання.        

   На завершення офіційної частини, селищний голова привітала всіх зі святами та побажала здоров’я, миру і добробуту в кожну домівку.

   До вітань долучився і голова районної та селищної ради ветеранів Віталій Момот.
Фото без описуФото без описуФото без опису   Учасники концерту дарували присутнім незабутні хвилини радості, демонструючи сценіФото без описучну культуру та цікавий різноманітний репертуар, який складався з яскравих вокально-хорових творів, відео-замальовок, веселих мініатюр та віршованих рядків.

 

   Концертну програму презентували юні вокалісти Яна Герасимчук та Аня Шепель, народний аматорський хор ветеранів праці «Житограй» та ведуча заходу - Ірина Лущик.
   

 

   

Фото без опису
Фото без описуФото без опису
Фото без опису
   Чорнобаївська поетеса Віра Тараненко декламувала власні вірші про сьогодення, новорічно-різдвяні свята та дружбу. А місцеві юні посівальники Кіріл Черніцький, Артем та Діма Шепелі і Назар Лівінський зі сцени всім щастя, здоров’я та радості бажали.

Фото без опису
Фото без опису
   Глядачам дуже сподобалися мініатюри «Баба Мотря і баба Параска» та «Баба Параска і баба Палажка», яких зіграли Сніжана Бутенко і Яна Герасимчук. Глядачі переглянули відео-вітання від односельців, конкурс дитячих малюнків та міні-фільм про зимову Савківіку.                        Фото без описуФото без опису
Фото без описуФото без описуФото без опису
  Святковий захід видався урочистим та веселим, глядачі отримали чудові враження та покидали зал із позитивним настроєм. Адже вони відчули, що тепло та затишно було не лише в їх серцях, а і в глядацькому залі.

   Вітаємо жителів Савківки зі святами, дякуємо організаторам за підготовку та проведення новорічно-різдвяного заходу.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь