A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чорнобай відзначив 363-тю річницю

Дата: 22.09.2019 23:45
Кількість переглядів: 843

         День народження селища – важлива та хвилююча подія, адже саме в цей день, із чудовим настроєм та в передчутті чогось незвичайного та цікавого, єднаються всі його жителі та гості із сусідніх громад. Саме в суботу, 21 вересня 2019 року, попри різке похолодання та дощову погоду, місцеві жителі продемонстрували своє бажання згуртовуватися та святкувати разом, як одна родина, день народження свого улюбленого містечка. Адже це не просто свято – це привід зібратися разом, послухати пісень, посмакувати смаколиків, подивитися святковий концерт та привітати переможців улюблених номінацій та ювілярів.

   Традиційно, на центральному стадіоні Чорнобая відбулося протистояння трьох футбольних команд, присвячене світлій пам’яті селищного голови Чорнобая 2000-2012 років Григорія Злидара. Як завжди, поспостерігати за вправною грою молодих спортсменів зібралися друзі Григорія Григоровича, його рідні, близькі та колеги.

   Того дня згадували про добрі справи селищного голови, його життєвий шлях, бажання розвивати футбол та інші види спорту та вшанували його світлу пам’ять хвилиною мовчання. До учасників команд із вітальним словом звернулися селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко, перший заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик,  почесний голова асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петро Душейко та голова федерації футболу Чорнобаївського району, депутат селищної ради Юрій Батурін. Рідні Григорія Злидара подякували всім, хто завжди підтримує футбольний турнір, присвячений пам’яті Григорія Григоровича.  

   Спортивне протистояння, традиційно, розпочалося після першого удару онуків Григорія Злидара – Гриші та Яринки.

   В пам’ятному турнірі взяли участь 3 команди: збірна із с. Вознесенське Золотоніського району (капітан Валерій Бузирьов), команда із с. Чутівка Оржицького району (капітан Олександр Маслак) та господарі поля - Чорнобаївська збірна (капітан Валентин Шевченко).

   Як і минулого року, перехідний кубок та кубок переможців в пам’ятному турнірі виборола збірна із Вознесенського, друге місце у збірної із Чутівки, Чорнобаївська команда посіла третє місце. Кращі гравці турніру – Руслан Гопка (с. Вознесенське), Володимир Висоцький (смт Чорнобай) та Віктор Тесля (с. Чутівка). За кваліфіковане суддівство було нагороджено Сергія Ковальова.

   Всі футбольні команди отримали грамоти, медалі та грошові винагороди від головного спонсора турніру Петра Григоровича Душейка.

   Вже в другій половині дня, охайна та святково прикрашена, чекала своїх гостей паркова зона районного будинку культури.

   

 

 

   Не дивлячись на мінливу погоду, надвечір зібралося чимало люду, які із задоволенням переглядали урочистості, ласувати смачними стравами та відпочивали від душі.

   На святкові заходи, з нагоди 363-ї річниці Чорнобая прибув народний депутат України Олег Арсенюк, почесний голова асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петро Душейко та перший заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик.

   Почесні гості привітали жителів селища з днем народження Чорнобая, побажали всіляких гараздів та процвітання. Валентина Борисівна виконала приємну місію – нагородила найкращих та активних жителів громади грамотами Чорнобаївської райдержадміністрації.
   За  активну діяльність з оновлення змісту освітньої діяльності, сучасні підходи до організації освітнього процесу в інноваційному навчальному закладі та впровадження інновацій в освітній процес з урахуванням сучасних світових тенденцій нагороджено колектив  Чорнобаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 (директор – Лариса Мовчан), за введені інновації, створення нових робочих місць, забезпечення високого рівня якості обслуговування споживачів в торгівельному закладі нагороджено Ірину Чіпу (ПП «Вімакс»). За сумлінну працю, високий професіоналізм у наданні медичної допомоги жителям Чорнобаївської територіальної громади грамотою Чорнобаївської РДА нагороджено колектив Чорнобаївської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги (завідувач – Галина Павлич), за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, творчі успіхи, вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва Чорнобаївського району та з нагоди 70-річчя з дня народження нагороджено художнього керівника, керівника народного аматорського хорового колективу Чорнобаївського районного будинку культури Бориса Камінського.
   Кожен, хто прийшов на свято обов’язково знайшов собі розваги до душі – дітки бавилися із веселими клоунами Бімчиком та Бомчиком на спортивному майданчику, для старших жителів співав хор ветеранів «Житограй», місцева поетеса Віра Тараненко читала власні поетичні вірші про рідне містечко, а депутати Чорнобаївської селищної ради, представляючи «GASTRO-битву» кутків, частували кожного бажаючого стравами української кухні.
   Величезна черга чекала на свій «супер-приз» біля безпрограшної лотереї. Хтось виграв шкарпетки, а хтось – набір посуду. В кількагодинній «лотерейній боротьбі» головний подарунок все ж було розіграно - багатофункціональну мультиварку забрала додому місцева жителька Тетяна Тарасенко.

   Чудовим доповненням свята стала відпочинкова локація, створена бригадою благоустрою та працівниками селищної ради. 

   Зацікавлені глядачі чекали на урочисту частину свята та оголошення переможців в різних номінаціях. Святкового осіннього вечора говорили про віру, кохання, надію та любов. Гучними оплесками вітали новостворену сім’ю Панасенко – Владислава та Катерину, які стали чоловіком та дружиною саме в цей день.

   Красиві, молоді та закохані, вже чоловік та дружина поклялися на сцені підтримувати, кохати та берегти один одного. Здивована публіка вітала молоде подружжя із цим важливим кроком в їх житті. За хорошою традицією, щаслива наречена кидала букетик, який дістався місцевій жительці.

 

  Селищний голова Алла Мірошниченко привітала молоде подружжя та подарувала новоствореній сім’ї подарунок від селищної ради.

   На урочистих заходах привітали і подружні пари, які прожили разом 50 років. Цього року їх була рекордна кількість – 13 «золотих закоханих». Вітання від селищного голови та глядачів, теплі ковдри та квіти отримали: Іван та Галина Цегельники, Микола та Ольга Толошні, Микола та Лідія Приходьки, Аркадій та Ніна Кожухарі, Микола та Ніна Гурини, Іван та Марія Карамшуки, Микола та Віра Боровики, Григорій та Олена Заїки, Петро та Ганна Собки, Василь та Ніна Білоуси, Володимир та Ніна Брагінці, Степан та Майя Мегеї, Володимир та Лідія Шандри.  

   Цьогоріч, в Чорнобаї відкрилося незвичайне кафе, де полюбляє збиратися сучасна молодь та матусі із маленькими дітлахами. Цей красивий, атмосферний та ароматний заклад став родзинкою селища, адже в ньому завжди пахне запашна кава та випікаються смачні вафлі. В кав’ярні-книгарні «КАВА&BOOKS» завжди можна почитати цікаву книгу, пограти в будь-яку гру та поласувати десертами.

   Це місце уособлює в собі затишок та спокій, комфорт та хороший настрій. Саме тому, власника цього закладу Валентину Марченко було нагороджено відзнакою «Зразковий об’єкт торгівлі». За швидку та відмінну організацію будівництва закладу та чудовий благоустрій території відзнакою «Заклад зразкового благоустрою» нагороджено релігійну громаду «Свідки Єгови».

   Грамотою Чорнобаївської селищної ради відзначено Чорнобаївську гімназію, яка приймає активну участь у громадському житті селища та отримала почесне ІІІ місце у рейтингу шкіл Черкаської області в 2019-му році.

   Традиційну відзнаку від селищної ради «Зразковий будинок» отримав багатоквартирний будинок 220 по вулиці Центральній. Завдяки небайдужим жителям багатоповерхової забудови, за останній рік благоустрій біля будинку змінився та набув охайнішого вигляду.

   В Чорнобаївській громаді щороку з’являється дедалі більше взірцевих господарів та господинь, які своєю працею, займаючись благоустроєм на власному подвір’ї і біля нього, демонструють свою любов’ю до малої Батьківщини. Відзнакою «Зразкова садиба-2019» народжено: Анатолія та Світлану Шепелів (вул. Жовтнева, 50), Сергія та Валентину Галушок (вул. Жовтнева, 125), Анатолія та Віту Грицаїв (вул. Київська, 29), Миколу та Надію Головків (вул. Толстого, 63), Володимира та Світлану Коверніченків (вул. Бурімська, 39), Володимира та Ольгу Огільків (вул. Щаслива, 3) та Григорія і Наталію Шепелів (с. Савківка, вул. Миру, 55).

   Подарунком від селищної ради привітали щасливу родину, в якій 10 вересня 2019 року народився найменший житель Чорнобая – Карєлін Кіріл (вага 3500 кг, зріст 54 см).

   Всі присутні привітали бабусю – Дику Ніну Миколаївну, якій випала честь отримати подарунок для новонародженого онука. Багатодітна родина Провозюків також отримала подарунок від селищної ради за гідне виховання чотирьох дітей.    

   Святкові вітання для всіх присутніх дарували запальні, яскраві та неймовірні гості із сусіднього Скородистика – гурт «Добрі люди» (керівник Ольга Руденко).

   Надзвичайно чуттєвий та романтичний вальс глядачам продемонстрували Володимир Богданович та Марія Сухенко.

   Музичні дарунки презентували Світлана Палій та Світлана Педань.

     Селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко привітала жителів громади зі святом та побажала всіляких гараздів.

   Спільна композиція від вокального ансамблю «Країна мрій» (керівник Тетяна Жовтова) на учасників народного танцювального колективу «Фієста» (керівник Лариса Тріандафіліді) вразила кожного, адже вона була про найголовніше – про любов, яка врятує світ!
   Приємним доповненням святкування Дня селища став виступ гуртів «Крутий Заміс» та «Біла Вежа», які прибули до Чорнобая за підтримки народного депутата України Олега Арсенюка.

   Надвечір, захоплена публіка із задоволенням спостерігала яскраве та захоплююче вогняне шоу. Фінальним акордом святкування Дня народження Чорнобая стала запальна дискотека під супровід сучасного DJ із м. Кременчук.
    Чорнобаївська селищна рада вдячна всім, хто допоміг організувати та провести свято для жителів і гостей Чорнобая. Особлива подяка народному депутату України Олегу Арсенюку, родині Душейків, керівнику ПП «Імперіал плюс» Андрію Панову, генеральному директору СТОВ «Агроко» Володимиру Тарандушці, керівництву ТОВ «САНАЛЬЯНС», приватним підприємцям Віталію Байді, Ірині Чіпі, Олександру Щербатюку та Олександру Пхіденку за фінансову підтримку.

  Велика вдячність організаторам та виконавцям святкового дійства – працівникам відділу культури і туризму Чорнобаївської райдержадміністрації та працівникам селищного та районного будинку культури, працівникам апарату Чорнобаївської селищної ради та бригаді благоустрою, депутатам селищної ради за відмінну підготовку і проведення «GASTRO-битви» кутків Чорнобая.

   Без Вас це свято не було б таким чудовим, дякуємо Вам!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь