A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вшановували пам’ять славетного богатиря – Івана Максимовича Піддубного

Дата: 22.08.2018 15:03
Кількість переглядів: 1081

   Традиція проводити Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного продовжується ще із 90-х років. Іван Максимович, уродженець села Красенівка, що на Чорнобаївщині, ввійшов в історію своєю надзвичайною силою, вправною міццю та твердим характером. Іван Піддубний, справжній патріот України, є героєм в своєму селі і далеко за його межами. Жителі Красенівки знають про Піддубного все, адже вони пишаються своїм земляком, який в часи життя на чужій землі постійно твердив, що він українець.

Фото без опису   18 серпня 2018 року, на історичній батьківщині легендарного Івана Піддубного, пройшло надзвичайне дійство, яке було організовано на вищому рівні. На головному майданчику його проведення, в самому центрі села зібралася велика кількість гостей, які прибули ще раз вшанувати пам'ять видатного богатиря, відомого на увесь світ та подивитися змагання на визначення найсильнішої людини.   

   Окрім традиційного турніру із греко-римської боротьби та концертної програми, для гостей свята була підготовлена і спеціальна зона відпочинку Спаський ярмарок під назвою «Заготовив меду про запас? Бо вже завтра Яблучний прийде Спас». Чорнобаївська громада також долучилася до цього заходу, приймаючи участь у виставці різноманітних смаколиків з усього Чорнобаївського району. На спеціально відведеному майданчику, від самого ранку, метушилися представники селища Чорнобай та сіл усього району, які доклали максимум зусиль для того, щоб гостям свята сподобалися свіжоприготовлені пригощання Спаського ярмарку.

Фото без опису   Різноманітні аромати польової кухні із українськими стравами «приманювали» до імпровізаційних навісів всіх охочих дегустувати всілякі наїдки.

Фото без опису«Досить братці сумувати!

Час борщик наш куштувати, -

Чорнобаївські хазяйки

Наварили цілу пайку.

Ароматний, запашний, -

Він аж проситься на стіл.

Український борщик «клас»,

Тож заходьте всі до нас!

А щоб день пройшов як треба, -

З’їжте шулики із медом!»

   З такими словами – закличками запрошували до столу всіх охочих селищний голова Алла Мірошниченко, маленькі україночки та працівники апарату Чорнобаївської селищної ради, які презентували гостям смачний борщик, узвар та «шулики» (коржі із маком), які готували від самого рання.                                    Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 Фото без опису

 

    Великого казану смачного борщу ледве вистачило, адже до столу Чорнобаївської громади прибувало все більше зацікавлених гостей свята. А на десерт всі бажаючі куштували ароматні «шулики» та смачний охолоджений узвар.

 

Фото без опису

 Фото без опису

 -    Приємно було спостерігати на Спаському ярмарку за іншими громадами і себе показати. Так відповідально всі віднеслися до кожної деталі, до елементів приготування та презентації своїх громад. Зрозуміло, що «Українському роду нема переводу!». Всі готові зробити максимум для того, щоб вкласти свою частинку до проведення цього свята. Цікаво було подивитися на дужих людей, які намагалися завоювати звання «найсильнішої людини свята». Впевнена, що такого роду заходи обов’язково повинні продовжуватися, адже для майбутніх поколінь спорт – важлива тема, - зауважила селищний голова Алла Мірошниченко.

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь