A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Інформує відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чорнобаївського районного управління юстиції

Дата: 09.01.2019 15:04
Кількість переглядів: 425

Проставлення апостиля на документах відділами державної реєстрації актів цивільного стану

 Відділами державної реєстрації актів цивільного стану здійснюється проставлення апостиля на документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються  нотаріусами України  за заявою будь-якої особи, яка подає відповідний документ, шляхом її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

   Для проставлення апостиля заявник пред’являє  документ, що посвідчує його особу та подає: оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку та документ про оплату послуги з проставлення апостиля.

   Посадова особа відділу державної реєстрації актів цивільного стану за допомогою програмних засобів ведення Електронного реєстру апостилів формує заяву, виготовляє електронні копії документів.

  Документи, подані для проставлення апостиля, розглядаються Міністерством юстиції України.

  За результатом розгляду заяви та поданих документів посадова особа Міністерства юстиції України проставляє апостиль або відмовляє у його проставленні.

  Документи, подані для проставлення апостиля, можуть видаватися також іншій особі на підставі відповідної довіреності, наданій такій особі заявником.

Фото без опису Наказом Міністерства юстиції України встановлено плату за надання послуг з проставлення апостиля на офіційних документах: для громадян України, іноземців та осіб без громадянства – 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян (51 грн); для юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн). Будь-яка інша плата за проставлення апостиля не вимагається. Рахунок для сплати  послуги за проставлення апостиля можна дізнатися у спеціалістів відділу ДРАЦС.

 Термін розгляду документів для проставлення апостиля (або відмова) та їх видача здійснюється упродовж до 2 робочих днів. У разі необхідності в додаткових документах або їх перевірки, строк розгляду продовжується до 20 робочих днів. Документи надаються особі, яка подала заяву або  іншій особі на підставі відповідної довіреності.

  Запрошуємо Вас скористатися послугами щодо проставлення апостиля  у Чорнобаївському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та заощадити свій час.

 

Чорнобаївський районний відділ

державної реєстрації актів цивільного стану

Головного територіального управління юстиції

у Черкаській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь