A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Уряд розблокував субвенційні кошти на соціально-економічний розвиток громадам

Дата: 06.12.2019 15:08
Кількість переглядів: 411

   Попереднім урядом було виділено кошти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток громадам. Проте, через бюрократичні поневіряння таку важливу допомогу громади так і не отримали.

   Чорнобаївською селищною радою регулярно надсилалися листи до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра фінансів України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Черкаської облдержадміністрації та народного депутата України по 195 ТВО стосовно неприпустимості затягування у фінансуванні зазначеної субвенції.

   Більш того, селищний голова Алла Мірошниченко в своєму відео-зверненні зверталася до Президента України з проханням розблокувати субвенцію з державного бюджету для Чорнобаївської громади. Адже така допомога для селища була вкрай необхідною - планувалося завершити розпочатий капітальний ремонт вулиці Центральної та в'їзд у селище від Золотоніського напрямку. Ще з липня 2019-го року це питання неодноразово обговорювалося на виконкомах і сесіях Чорнобаївської селищної ради та в соціальних мережах. Була впевненість в тому, що обіцяні кошти надійдуть, і всі плани та сподівання будуть обов’язково виконані.

   І от нарешті довгоочікувана новина - уряд розблокував субвенційні кошти на соціально-економічний розвиток громадам. Проте, радість тривала не довго - сума коштів, яка була запланована на Чорнобай, зменшилася катастрофічно.

   Планувалося: Районний бюджет Чорнобаївського району (для Жовнинської сільської ради – 50 тис. гривень, Кліщенської сільської ради — 50 тис. гривень, Веремїївської сільської ради — 100 тис. гривень, Великобурімської сільської ради — 50 тис. гривень, Хрестителівської сільської ради — 50 тис. гривень, Москаленської сільської ради — 50 тис. гривень, Чорнобаївської селищної ради — 100 тис. гривень, Васютинської сільської ради — 100 тис. гривень, смт Чорнобай — 6023,724 тис. гривень).

   Обсяг субвенції, тис. гривень (редакція 04.12.2019): 205,794 тис. гривень на весь Чорнобаївський район, що становить лише 3,1% від попередньої запланованої суми.

Всього громадам розподілено 790 млн. грн. із запланованих 2,5 млрд. грн.

   Селищний голова, виконавчий комітет та депутати Чорнобаївської селищної ради вдячні кожному, хто намагався допомагати в цій важливій справі. Проте, довгоочікуваної допомоги від держави на заплановані капітальні ремонти двох ділянок доріг Чорнобая громада так і не отримала. Як показує практика, влада на місцях повинна вирішувати всі проблеми громади самостійно, не розраховуючи на допомогу зі сторони. Тому, капітальний ремонт вищезазначених ділянок селищна рада намагатиметься виконати за кошти селищного бюджету.

   https://www.auc.org.ua/novyna/uryad-utrychi-zmenshyv-subvenciyu-na-socekonomrozvytok-amu-napolyagaye-na-rozpodilenni


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь