A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Проведено зустріч із жителями багатоквартирних будинків щодо відключення централізованого теплопостачання

Дата: 27.07.2018 15:13
Кількість переглядів: 455

   За останні роки в Чорнобаївській громаді склалася досить проблемна соціальна ситуація, пов’язана з неефективною системою надання послуг населенню з централізованого опалення комунального житлового фонду.

   Це пов’язано, насамперед, із застарілим технічним обладнанням котелень, зношеністю теплових мереж та малою кількістю споживачів, в зв’язку з чим і зросла собівартість послуг з теплопостачання. Вирішення даної проблеми можливе шляхом переходу всіх жителів багатоквартирного житлового фонду на індивідуальне газове опалення, як це було зроблено, в свій час, в містах Золотоноша та Чигирин.

   Як показує практика, в Чорнобаївській громаді індивідуальне опалення дозволяє власникам квартир економити кошти в декілька разів. Користувачі можуть на власний розсуд витрачати необхідну кількість газу для опалювання своїх квартир.  

   На 26-тій сесії Чорнобаївської районної ради, яка відбулася 19 липня 2018 року, депутати затвердили результати конкурсу щодо передачі майна районної комунальної власності в оренду, що перебуває на балансі  Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж ТОВ «Чорнобай-тепло». Крім того, депутати районної ради дали підприємству дозвіл на реконструкцію системи централізованого теплопостачання, яке передбачатиме переобладнання котелень із газу на пелети та оновлення тепломереж.   

  З метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів та забезпечення активної участі громадян у встановленні індивідуального опалення в багатоквартирному житловому фонді смт Чорнобай депутати Чорнобаївської селищної ради прийняли програму «Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення», де передбачено виділення коштів із селищного бюджету для людей, які не в змозі фінансово здійснити переобладнання опалення.  

   Встановлення індивідуального опалення для малозабезпечених категорій громадян планується здійснити за рахунок надання допомоги із селищного бюджету з розрахунку 5000 грн. на кожну малозабезпечену сім’ю (у відповідності з результатами обстеження, згідно з Положенням та рішенням комісії).

   24 та 26 липня 2018 року, селищний голова Алла Мірошниченко разом із заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимиром Огнівенком та представником Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж Романом Злидарем провели зустріч із жителями багатоповерхівок, де поінформували про те, що вже на початку опалювального сезону 2018-го року централізоване теплопостачання до їх квартир буде припинено. Робоча зустріч відбулася із представниками будинків по вулиці Центральній 71,81, 222, Старицького, 24А та Черкаській, 18.

Довідкова інформація!

  • Першочеровими заходами для переведення квартир на індивідуальне газове опалення є проведення гідравлічних розрахунків системи газопостачання низького тиску, які буде проведено за кошти селищного бюджету.
  • Матеріальна допомога буде надаватися громадянам  пільгової категорії та категорії громадян України, які є мешканцями селища Чорнобай та мають дохід у сумі, що не перевищує прожитковий мінімум на місяць на одну зареєстровану працездатну особу у квартирі.
  • Мешканці селища  повинні бути власниками лише одного житлового приміщення (або наймачами житлового приміщення, яке належить до комунальної власності), проживати за місцем реєстрації.
  • Умовою надання матеріальної допомоги визначеній категорії громадян є середньомісячний сукупний дохід всіх зареєстрованих у квартирі (за попередні шість місяців), який не перевищував величини прожиткового мінімуму для  працездатних осіб.
  • Для розгляду питання щодо визначення права громадян на  матеріальну допомогу із селищного бюджету для встановлення індивідуального опалення громадяни подають до комісії з визначення категорії громадян, які мають право на отримання матеріальної допомоги  із селищного бюджету для встановлення індивідуального опалення заяву та повний пакет документів, який складається з оригіналів  та копій наступних документів:

1)  паспорт;

2) довідка про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків;

3) довідка з місця проживання про склад сім’ї;

4) посвідчення про право на пільги або довідка, що підтверджує статус;

5) довідки про доходи всіх членів сім’ї;

6) довідка медико-соціальної експертної комісії про інвалідність (для інваліда І та ІІ групи та інваліда з дитинства) або документ, що підтверджує досягнення ним пенсійного віку;

7) рішення про встановлення опіки над дітьми (для особи, яка має дитину ((дітей) під опікою);

8) договір з установою на проведення робіт із встановлення індивідуального опалення або документи, які підтверджують придбання приладів для індивідуального опалення;

9) витяг з протоколу засідання постійно діючої міжвідомчої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від мережі центрального опалення (дозвіл);

10) інші документи на вимогу Комісії.

   Виплата матеріальної допомоги здійснюється, шляхом зарахування на особистий поточний рахунок особи (заявника) в банківській установі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь