A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Перші протоколи за порушення карантину – перевірки в смт Чорнобай продовжуються

Дата: 21.03.2020 15:17
Кількість переглядів: 534

   У світі спостерігається пандемія та стрімке поширення коронавірусу COVID-2019. Ним занедужали вже понад 182 тисячі осіб, значна частина з яких з летальними наслідками. За даними МОЗ – станом на 23:00 20 березня в різних областях України зареєстровано 41 випадок зараження коронавірусом, в Чернівецькій області зафіксовано найбільшу кількість хворих.

   Нещодавно уряд ухвалив рішення про введення карантину по всій Україні, в деяких областях введено режим надзвичайної ситуації. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)». Цим законом визначається створення правого підґрунтя для оперативного здійснення державою комплексу невідкладних заходів для запобігання та лікування коронавірусної хвороби.

 Зокрема, порушення правил карантину та рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн), на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 тис. до 170 тис. грн).

   Днями працівники Чорнобаївського відділення поліції, спільно із представниками селищної ради та головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Чорнобаївського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області – державним інспектором Валерієм Приліпком перевіряли виконання обмежувальних заходів щодо роботи суб’єктів господарювання різних форм власності. Не дивлячись на інформаційні пам’ятки та попередження, деякі підприємці вперто ігнорували заборони уряду та продовжували здійснювати господарську діяльність. Кілька магазинів поповнили асортименти товарів засобами гігієни та виробами медичного призначення, мотивуючи це тим, що в їх закладах здійснюється торгівля спеціалізованими товарами. Були й такі, що влаштовували дискусії в ході перевірки та не реагували на зауваження інспекторів. Поліцейськими складено 4 протоколи за відповідною статтею, які направлятимуть в суд для прийняття кінцевого рішення.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
   Під час рейду було оглянуто і ті заклади, на яких не поширюються тимчасові заходи під час карантину. Під час перевірки було з’ясовано, що в закладах забезпечено належні умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами: проводиться прибирання та дезінфекція приміщень, використовуються маски та рукавички персоналом закладів та проводиться інформування відвідувачів. В більшості об’єктів торгівлі запроваджено пропускну систему та чітко контролюється кількість відвідувачів, встановлено антисептики на вході тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   Відтак, представники робочої групи проводили превентивну роботу як з продавцями магазинів, так і з їх відвідувачами. Перевірки будуть продовжуватися, попереджень вже не буде!

   Вкотре закликаємо суб’єктів господарювання та жителів Чорнобая і Савківки віднестися з розумінням до тимчасових обмежень, бути свідомими, проявляти неабияку обережність та не вчиняти протиправних дій. Кількість хворих в Україні лише зростає, тому всі разом ми маємо консолідувати зусилля та не допустити поширення COVID-2019 в нашій місцевості!

   Дякуємо свідомим та відповідальним власникам магазинів, які неухильно дотримуються встановлених правил карантинного режиму та відразу припинили діяльність закладів, не наражаючи себе та інших на небезпеку!

   Якщо ви стали свідком порушень умов карантину – відразу повідомляйте поліцію за номером 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь