A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

ЧИ БУДЕ ДОРОГА В ЧОРНОБАЇ?

Дата: 07.09.2018 15:24
Кількість переглядів: 535

   Чорнобаївська селищна рада інформує, що 4 жовтня 2016 року після проведення відкритих торгів у системі електронних закупівель «Прозоро» селищною радою був підписаний договір на ремонт дорожнього покриття по вулиці Центральній з переможцем тендеру - ПП «Черкаси-Інтерстрой», в особі Володимира Халая.

   Ніякого впливу на вибір підрядника Чорнобаївська селищна рада, селищний голова, тим паче депутати чи виконком не мали. Передбачити, чи відповідальним, чи не зовсім буде виконавець робіт, замовник публічних закупівель не в змозі, як сталося у випадку ремонту дороги по вулиці Центральній.

   Ремонт дороги розпочався в терміни, передбачені договірними документами. Підрядник затягував процес, виникали проблеми з підписанням договірної документації та вчасними перерахуваннями коштів. Виконавець робіт, через необґрунтовані на те причини, не квапився виконувати роботу, яка була на нього покладена.     

   За умовами договору ПП «Черкаси-Інтерстрой» мав виконати всі роботи по ремонту двох ділянок дороги: від райдержадміністрації до Казначейства і біля Універмагу. Підряднику було надано аванс в розмірі 50% вартості робіт (понад 2 млн.грн). На цю суму виконано укладання першого (вирівнюючого) шару асфальту на обох ділянках та встановлення бордюрних каменів. На дані роботи є відповідні акти виконаних робіт. Проте, на ділянці поблизу Універмагу вирівнюючий шар асфальту майже повністю зруйнувався через місяць після його укладання. На претензії селищної ради підрядник зобов’язався усунути недоліки за власний рахунок, та цього так і не зробив.

   На неодноразові вимоги селищної ради виконати обіцяне підрядник не звертав уваги і роботи не виконав. Однією з причин, через яку затрималися роботи по ремонту є і занадто великий бюрократичний ланцюжок, через який проходять документи та кошти на оплату робіт. Зокрема, Чорнобаївська селищна рада та депутатський корпус стали заручниками ситуації, коли районне Казначейство не реєструвало додаткові угоди щодо залучення субпідрядника, вбачаючи в них порушення, що не відповідають умовам тендерного договору.

   На сьогоднішній день, людей дуже турбує фінансове питання. Поширюються чутки про те, що гроші вкрали чи їх не вистачило. Проте, не варто спекулювати на цьому питанні та поширювати недостовірну інформацію серед населення. Адже процедури, визначені Законом України, Чорнобаївською селищною радою дотримуються, але інша сторона, на жаль, не виконала свої зобов’язання.

   На разі в селищному бюджеті залишилося більше 3 млн.грн, які були передбачені на ремонт вулиці Центральної. Всі вони знаходяться на депозитних рахунках Чорнобаївської селищної ради в банку. 31 серпня 2018 року закінчився термін договору з підрядником. Зараз селищна рада готує позовні заяви до суду на ПП «Черкаси-Інтерстрой» про невиконання умов договору, зобов’язань щодо усунення недоліків, тощо.

   Та, якби того не хотілося селищному голові та депутатському корпусу, а тим паче жителям Чорнобаївської громади, використати кошти з депозиту та розпочати ремонт дороги по вулиці Центральній не вийде! Згідно чинного законодавства, без проведення нового тендеру ремонтувати дорогу Чорнобаївська селищна рада не має права, так диктує Закон. Отже, попереду повторна процедура відкритих торгів, але вже з новими розцінками на роботи і матеріали. Процедуру відкритих торгів можна буде розпочати лише після рішення суду.

   Тому маємо надію, що дане питання вирішиться в суді оперативно і ми зможемо якнайшвидше продовжити такий затяжний та «болючий» для всіх ремонт вулиці Центральної. Залишається надіятися на те, що наступного разу тендер виграє добросовісний підрядник, який швидко та якісно виконає поставлені перед ним зобов’язання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь