A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Чорнобаївській громаді відбулися урочистості до Дня пам’яті та примирення та з нагоди Дня Перемоги

Дата: 10.05.2018 15:28
Кількість переглядів: 512

 Початок травня завжди знаменується двома головними подіями, які традиційно відзначаються в селищі. Адже героїчні вчинки наших земляків неможливо забути ніколи.

 8 травня, з нагоди Дня пам’яті та примирення відбулися урочистості, на які зійшлися всі небайдужі чорнобаївці для того, щоб вшанувати героїчний подвиг наших дідів та прадідів, які ціною власної крові виборювали право на гідне життя майбутніх поколінь.

Фото без описуФото без опису У День пам’яті та примирення, в Чорнобаї, відбулася патріотична свічкова хода за участю учнівської молоді та урочистий мітинг, де всі присутні мали змогу ще раз побачити та почути про ті страшні події, які пережили справжні герої, відстоюючи наше мирне майбутнє.

Фото без опису В заходах взяли участь селищний голова, Алла Мірошниченко, перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик, керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець, делегації навчальних закладів, установ та організацій, представники громадських та волонтерських організацій та жителі селища. 

Фото без опису Учасники заходу згадали подвиг та непереможний дух бійців минулого та сьогодення, вшанували жертви Другої світової війни хвилиною мовчання та поставили свічки пам’яті до Обеліску Слави. На завершення заходу учнівська молодь відпустила в небо білі кульки в знак миру та спокою на усій Землі.

Фото без опису

Фото без опису

 9 травня, з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Чорнобаївській громаді, було проведено пам’ятний мітинг «Ми є, тому, що їх нема».  Всіх присутніх та ветеранів Другої світової війни вітали селищний голова, Алла Мірошниченко, голова районної державної адміністрації, Сергій Джоболда, ветеран Збройних Сил України Володимир Черненко та учасник бойових дій на Сході України, депутат районної ради, Микола Джулай.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Згадувалися події минулого, страшні втрати, імена, нескорений дух бійців та прагнення до перемоги ціною власного життя. Очільниця селища подякувала бійцям минулого і теперішнього за мужність і героїзм у боротьбі з агресором та життєвий подвиг у відбудові країни в повоєнні роки.

Фото без опису Всі присутні мали змогу на власні очі побачити одного із сучасних ветеранів, учасника нинішньої неоголошеної війни, який отримав важке поранення будучи водієм санітарного автомобіля в зоні АТО. Відзнакою «За мужність і милосердя» від Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» та подарунками від депутата обласної ради Миколи Пошиваника був нагороджений учасник АТО Володимир Волтарніст, який власним прикладом показав, що і в 59 років можна стати разом із молодими бійцями на захист України.

Фото без опису Він подякував за нагороду, проте зауважив, що визнання та слава для нього не головне, адже щодня, щохвилини помирають українські козаки, тисячі молодих хлопців йдуть воювати задля спокою рідного дому та щасливого майбутнього їх дітей. Та ворожа куля забирає кращих, як і забрала одного із його молодих побратимів, вірш якого зачитав Володимир Волтарніст під час мітингу.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Керівники селища та району, ветерани, представники громадських та ветеранських організацій, делегації установ та організацій, військові, молодь та громадськість Чорнобаївського району традиційно поклади квіти до Пагорбу Слави, де горів Вічний вогонь - символ вічного світла та майоріли великі червоні маки - символ пам'яті про загиблих у роки Другої світової війни. Після покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.  

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 Фото без описуЦього ж дня, в селі Савківка, було проведено урочистий мітинг-пам’ять, де вшанували героїв Другої світової  війни. Селищний голова, Алла Мірошниченко, та голова районної та селищної ради ветеранів, Віталій Момот, подякували за подвиг, згадали страшні події війни 1939-1945 років та привітали з Перемогою всіх, хто прийшов вшанувати ветеранів та загиблих.

Фото без описуФото без опису

 Також, на урочистому зібранні згадувалися імена загиблих у Великій Вітчизняній війні, які зачитав Владислав Вовк. Зовсім юні, маленькі савківчани Віталіна Вовк, Дмитро Шепель та Каріна Голоднова зачитали вірші про війну, закликавши всіх дорослих берегти мир і пам’ятати про те, що діти проти війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Під час мітингу звучали пісні аматорів районного будинку культури Антоніни Черниш, Світлани Педань, Світлани Палій, вихованців Чорнобаївської дитячої школи мистецтв Вікторії Євич, Ані Шепель, Богдана Курія та жительки села Савківка Лідії Шепель.

Фото без опису

 Приємним доповненням до вшанування стали виступи молодшої та старшої групи танцювального колективу «Непосиди» (керівник Тетяна Зубенко).

Фото без опису

 На завершення мітингу, присвяченому Дню пам’яті та примирення та з нагоди Дня Перемоги, селищний голова спільно з головою районної та селищної ради ветеранів поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

Фото без опису

Фото без опису Не забуваємо подвиг героїв минулого і теперішнього, вклонімося та віддамо данину пам’яті всім, хто віддав своє життя у війні. Пам’ятаємо, якою ціною був відвойований мир та справедливість, молимося за бійців АТО, які стоять на варті Батьківщини.  

Фото без опису

 Чорнобаївська селищна рада вдячна ПП «Річ Лєнд» за продуктові набори, які були вручені учасникам бойових дій напередодні свята та всім тим, хто допоміг провести заходи до Дня пам’яті та примирення та з нагоди Дня Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь