A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В селищі борються зі стихійною торгівлею

Дата: 25.05.2017 15:33
Кількість переглядів: 544

Фото без опису

З метою побороти стихійну торгівлю, селищним головою та депутатами селищної ради було прийнято рішення про заборону торгівлі на дорогах та тротуарах Чорнобаю.

Майже півроку депутатами та працівниками апарату селищної ради, спільно з працівниками поліції, проводилася роз’яснювальна робота з продавцями Центрального ринку селища, який працює щосуботи. Одні ставились до такого рішення з порозумінням, інших таке рішення дратувало. Але спільними зусиллями вдалося побороти стихійну торгівлю навколо Центрального ринку по вулицях Гагаріна та Спортивній.

Проте, не завжди такі рішення до вподоби тим, хто провокує та здійснює стихійну торгівлю, і порушення правил торгівлі стає системним явищем.

Фото без опису

Із настанням теплої пори в Чорнобаї все частіше можна побачити людей, які прямо на тротуарах вистеляють рушнички та кульки і на цих імпровізованих прилавках дбайливо викладають чи то м’ясо, чи то рибу, чи то сир, молоко, сметану, чи то городину… Нерідко через такі торги, стає важко пройти по тротуару, чи проїхати дорогою. Найбільш популярні щоденні стихійні базари розташовані в районі Центрального Універмагу, що по вулиці Центральна.

На сьогодні покарання за торгівлю продуктами із землі становить від 17 до 119 гривень штрафу. У кращому випадку поліція таку продукцію конфіскує. Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених статтею 160 Кодексу України про адміністративні порушення – «торгівля з рук у невстановлених місцях», і статтею 164 – «порушення правил підприємницької діяльності».

Фото без опису

Знову щоб побороти стихійну торгівлю, працівники апарату та депутати селищної ради розпочали роз’яснювальну роботу з тими хто продовжує порушувати правила торгівлі. В рамках заходу людям роз’яснюється, що в Чорнобаї для здійснення щоденної торгівлі працює Ранковий ринок, який розміщений в дворику збоку Центрального Універмагу. Всім хто не бажатиме дотримуватися правил торгівлі, прийдеться нести відповідальність згідно українського законодавства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь