A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

СОРТУЙ СМІТТЯ – РЯТУЙ ПЛАНЕТУ!

Дата: 07.08.2020 15:44
Кількість переглядів: 441

   Проблема утилізації відходів знайома в усьому світі. Кожна держава вирішує це питання по-різному: спалювання, захоронення, переробка, будування заводів, впровадження нових законів та правил тощо. Однак, найголовніше та відповідальне завдання кожного свідомого громадянина – сортування!
(на фото: стихійне сміттєзвалище в смт Чорнобай)
Фото без опису
   В Україні, чомусь, ця тенденція втілюється в реальність надто довго. Як показує практика - зовсім невеликий відсоток людей сортує відходи, хоча вони мають для цього всі можливості. Дехто не знає з чого почати, а хтось - просто не розуміє важливість цього екологічного питання. На жаль, навіть в деяких містах та селищах влада не потурбувалася цим питанням.  

   Одна з головних причин  для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Більшість відходів, які потрапляють на центральне сміттєзвалище, придатні для повторного використання: папір, пластик, метал, скло та органічні відходи. З макулатури можна виготовити повторно паперові вироби, туалетний та пакувальний папір. Більш того, переробка макулатури зупиняє знищення лісів (1 т газетного паперу економить 1 т дерев). 
(на фото: стихійне сміттєзвалище в смт Чорнобай)
Фото без опису   Чорнобаївською селищною радою, за останні кілька років, запроваджено можливість сортування сміття (папір, скло, пластик).
(на фото: контейнери для сортування сміття)

Фото без опису

   Спеціальні контейнери розташовані в селі Савківка та в селищі Чорнобай (в під’їздах багатоквартирних будинків, в установах та організаціях, на території багатоповерхових будинків, в місцях масового скупчення людей, біля магазинів та неподалік приватних домоволодінь). Відповідні заходи продовжуються і сьогодні - за кошти селищного бюджету замовлено додаткові контейнери, які, в подальшому, будуть встановлені на території Чорнобаївської громади.


Фото без описуФото без опису

Фото без опису

   Довідково: тверді побутові відходи (ТПВ) поділяються на наступні види: папір, скло, пластик, метал та органіка. Сортування сміття допомагає зменшити кількість відходів, які знаходяться на сміттєзвалищі, а жителям багатоквартирних будинків в смт Чорнобай сплачувати за вивіз сміття значно дешевше.


Фото без опису

   На думку деяких жителів селища - сортування відходів – складна та незручна процедура, яка вимагає багато часу, але це лише стереотип. Насправді, роздільний збір сміття не потребує значних зусиль та швидко входить у звичку. Тому, жителям Чорнобаївської громади потрібно лише зрозуміти важливість цього питання та почати сортувати вже сьогодні!


Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь