A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Проведено зустріч із працівниками правоохоронних органів та представниками громадськості

Дата: 30.05.2019 15:53
Кількість переглядів: 413

   Стан покриття дороги комунального значення по вулиці Центральній в смт Чорнобай є вкрай незадовільним, більша його частина потребує негайного ремонту. Це питання турбує представників селищної влади, місцевих жителів та громадських організацій Чорнобаївського району.

   На жаль, в нашій країні капітально відремонтувати дорогу в населеному пункті - досить ризикована справа, в якій ми можемо стати заручниками неправомірних дій виконавця. Як показав невдалий досвід співпраці з підрядником ПП «Черкаси-Інтерстрой», в особі Володимира Халая - система електронних закупівель «Prozorro» не завжди визначає переможцем добросовісного виконавця послуг. Ще з 2016 року, Чорнобаївською селищною радою, планувалося якісно відремонтувати центральну дорогу Чорнобая, залучивши для цього відповідального підрядника. Проте, виконавець (ПП «Черкаси-Інтерстрой»), який був визнаний переможцем, затягував процес виконання робіт, виникали проблеми з підписанням договірної документації та порушення календарного плану. Неодноразові намагання вплинути на виконавця, зустрічі, листи не змінили ситуацію. Наразі, в Чорнобаївському відділі Золотоніської прокуратури відкрито кримінальне провадження, за яким задоволено клопотання слідчого про призначення будівельно – технічної експертизи. На сесії селищної ради було виділено кошти на її проведення, досудове слідство триває.

   Чорнобаївською селищною радою перераховано проектно – кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиці Центральної, 26 квітня 2019 року було оголошено новий тендер на визначення виконавця. Відкриття тендерної пропозиції відбулося 14 травня 2019 року, в якій взяло участь три підприємства. Цінова вартість пропозиції учасників – 2 399 900 грн. ФОП «ПОГОСЯН ТАТУЛ СЕРЕЖАЄВИЧ», 2 400 000 грн. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ-77" та 3 101 688 грн. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ-70". На засіданні тендерного комітету Чорнобаївської селищної ради, 20 травня 2019 року, переможцем визнано ФОП «ПОГОСЯНА ТАТУЛА СЕРЕЖАЄВИЧА» з найменшою вартістю пропозиції. Проте, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ-70" подало скаргу до Антимонопольного комітету України щодо незаконного визнання переможцем ФОП «ПОГОСЯНА ТАТУЛА СЕРЕЖАЄВИЧА». Подібна ситуація потребує прийняття важливого рішення, адже ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ-70" запропонувало більшу суму виконаних робіт, різниця в ціні перевищує 700 000 грн. Тому, це питання потребує більшого висвітлення та обговорення з представниками правоохоронних органів і громадськості. Адже від правильного рішення залежить майбутнє не лише чорнобаївців, а і всіх жителів району, які щодня їздять головною дорогою селища.

   Тому, апаратом Чорнобаївської селищної ради прийнято рішення постійно висвітлювати це питання та обговорювати подальші шляхи вирішення проблем, які можуть знову виникати під час підписання договорів та виконання відповідних робіт.

Фото без опису   На зустріч, яка відбулася 29 травня 2019 року, було запрошено заступника керівника Золотоніської місцевої прокуратури Олександра Чумаченка, начальника Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, капітана поліції Віталія Іванька,  голову громадської організації «Спілки воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району», учасника  АТО Миколу Костенка, депутата Чорнобаївської селищної ради Михайла Купчина, депутата Чорнобаївської районної ради Миколу Джулая та громадських активістів – Анатолія Гичку, Олександра Воробйова і Віктора Науменка.

Фото без опису   На порядок денний виносилося питання незадовільного стану дорожнього покриття вулиці Центральної, обговорено проблеми та особливості тендерних процедур, можливі подальші ризики та першочергові заходи щодо їх усунення. Алла Мірошниченко наголосила на тому, що питання капітального ремонту вулиці Центральної, наразі, є надзвичайно важливим та потребує залучення якомога більше кваліфікованих людей, які готові допомагати та контролювати виконавця вищезазначених робіт. Питання більшого висвітлення в засобах масової інформації також було підтримано як правоохоронними органами, так і представниками громадськості. Адже, як показує практика – жителі селища та району, які не досить компетентні в питаннях тендерних закупівель, завжди списують все на підозри в корупції. Тому, громадськість має право знати, з якими проблемами доводиться стикатися органам місцевої влади задля того, щоб центральна дорога Чорнобая була якісно та швидко відремонтована.

   В ході робочої зустрічі представники громадськості запевнили, що будуть брати активну участь та всіляко сприяти у вирішенні найбільш нагального питання на сьогодні.

Фото без опису   Після оголошення рішення щодо розгляду скарги Антимонопольним комітетом України, яке відбудеться 12 червня 2019 року, планується зібрати повторну зустріч для інформування та обговорення подальших дій для того, щоб роботи з капітального ремонту дорожнього покриття вулиці Центральної розпочалися якомога швидше, виконувалися без порушень та були завершені згідно календарного плану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь