Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Депутати селищної ради надали кошти на заробітну плату медичним працівникам: відбулася сесія Чорнобаївської селищної ради VII скликання

Дата: 17.08.2020 15:56
Кількість переглядів: 421

   14 серпня 2020 року відбулася сесія Чорнобаївської селищної ради, яку провела селищний голова Алла Мірошниченко.Участь у засіданні взяли 16 депутатів із 26-ти. В ході роботи було розглянуто 16 питань та прийнято відповідні рішення.  

   Усі питання порядку денного сесії попередньо розглядалися на спільних засіданнях постійних комісій селищної ради, де було внесено відповідні пропозиції та уточнення. Депутати затвердили ряд майнових та земельних питань, затвердили Положення про звання «Почесний громадянин селища Чорнобай» та протокол засідання комісії по проведенню конкурсу на право оренди майна селищної комунальної власності.         

Фото без опису   В ході роботи  було внесено зміни до селищної програми «Турбота» та передбачено кошти для надання одноразової матеріальної допомоги тяжкохворим жителям Чорнобаївської громади. Крім того, депутатами Чорнобаївської селищної ради внесено зміни до рішення селищної ради «Про затвердження цільової програми відшкодування різниці в тарифах та цінах КП «ВУЖКГ» на послуги для населення на 2020 рік». Таким чином, селищним бюджетом буде відшкодовуватися різниця в тарифах на послугу з вивезення твердого побутового сміття (на захоронення побутових відходів), а жителі громади будуть сплачувати лише за послуги з його вивезення.

Фото без опису

   Питання внесення змін до рішення селищної ради «Про селищний бюджет смт Чорнобай на 2020 рік» попередньо обговорювалося на планово-бюджетній комісії селищної ради. Головне питання, яке викликало найбільшу дискусію – це надання субвенції до районного бюджету для виплати заробітної плати медичним працівникам. Депутати наполягали на тому, щоб кошти в сумі майже 200 000 грн. використати на потреба селища -  капітальні чи поточні ремонти асфальтного покриття тих вулиць, які не ремонтувалися жодного разу за останні 30 років. Адже, щороку, із селищного бюджету надаються значні суми до районного бюджету, а нагальні проблеми селище вирішує самостійно за рахунок селищного бюджету. Після тривалих дискусій та обговорень, більшістю голосів, рішення було прийнято і кошти для медичних працівників, все ж, надали. 

Фото без опису   «Кожного року селищна рада надає субвенції на утримання закладів соціальної сфери, медицини, культури та освіти, на заробітні плати, придбання дороговартісного обладнання чи автомобілів. Натомість, в нашу адресу чуємо, в основному, лише критику. Звичайно, про масштабні роботи, зважаючи на невеликий селищний бюджет, говорити немає сенсу. Так і працюємо, маленькими кроками, щороку, робимо хоча б невеличкі проекти з капітального ремонту дорожнього покриття на одній із вулиць і поточним ремонтом відновлюємо дорожнє покриття найбільш пошкоджених вулиць, яких у селищі дуже багато. Мене, як селищного голову, обурює той факт, що так швидко забувається допомога комунальним закладам районної ради. Але ми завжди ідемо людям назустріч, розуміючи, що це, перш за все, жителі нашої громади. Хоча захищені статті (заробітні плати) повинні «закриватися» районним бюджетом в першу чергу!», - зазначила Алла Мірошниченко.

Фото без опису   В підсумку сесії, депутати селищної ради VII скликання розглянули всі питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

 

   Всі рішення сесій Чорнобаївської селищної ради можна переглянути на офіційному сайті за посиланням - https://chornobay-rada.gov.ua/sesii-09-48-50-29-08-2016/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь