A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

У Чорнобаї відбулися змагання за Кубок пам’яті Семена Дмитровича Пхіденка

Дата: 04.01.2019 15:57
Кількість переглядів: 466

   Вже традиційно, в спортивному комплексі селища, було проведено турнір із футзалу серед юнаків, присвячений видатному жителю, Почесному громадянину Чорнобая, ініціатору будівництва спортивного комплексу - Семену Дмитровичу Пхіденку.

   Семена Пхіденка знають та поважають як в Чорнобаї, так і поза його межами. Адже ця видатна людина зробила все можливе не лише для процвітання сільського господарства, а й для розвитку спорту та фізичного зростання молоді. Ще зі шкільних років Семен Дмитрович почав активно займатися в різноманітних спортивних секціях, залучаючи до спорту все більше друзів та знайомих. Найбільше йому подобалося займатися футболом. Він виступав в складі юнацької команди майстрів спорту Кіровоградської збірної «Зірки». З 1976 року про Семена Пхіденка дізналися в Чорнобаївському районі. Працюючи в селі Богодухівка секретарем партійної організації, він активно займався спортом та виступав організатором фізкультурно-масової та спортивної роботи в селі. Більш того, активна громадська позиція та любов до спорту допомогли Семену Пхіденку стати очільником потужного Чорнобаївського господарства та організувати футбольну команду «Хлібороб», яка гідно представила Чорнобаївщину в аматорській лізі першості України. Команда неодноразово брала участь у змаганнях районного та обласних рівнів та неодноразово виборювала призові місця.

   Найбільше часу, сил та здоров’я Семен Дмитрович Пхіденко віддав будівництву спортивного комплексу в Чорнобаї, який наразі є однією із окрас селища. Він захоплювався спортивними здобутками та майстерністю Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча. Коли спортсмен прибув до Чорнобая – Семен Пхіденко допоміг йому влаштуватися та працювати в селищі тренером секції веслування.

   Турнір із футзалу на «Кубок пам’яті С. Д. Пхіденка» було розпочато урочистою церемонією, на якій до учасників та гостей заходу звернувся спеціаліст сектору у справах сім’ї молоді та спорту райдержадміністрації Іван Сосунов. Про особистий внесок Семена Дмитровича в розбудову спортивних заходів та популяризацію спорту і намагання ростити здорову націю говорили цього дня селищний голова Алла Мірошниченко, голова РДА Сергій Джоболда, Олімпійський чемпіон з веслування на каное, триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий  чемпіон УРСР Андрій Хіміч та  голова асоціації «Дніпро» Петро Душейко.

   Зі щирими словами подяки за традицію проведення турніру до всіх присутніх звернулися дружина та син Семена Дмитровича – Марія Бакумівна і Олександр. Вони подякували за те, що засновники турніру та жителі Чорнобаївщини пам’ятають та поважають Семена Пхіденка. Адже поки пам'ять про людину жива – живе і його душа. Вони привітали всіх присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим та побажали найголовнішого – миру та здоров’я. А юним учасникам гри – вдалих змагань та перемоги найсильнішій команді.   

   За перемогу в турнірі та головну нагороду - «Кубок пам’яті С.Д. Пхіденка» змагались 4 футбольні команди вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл із міста Золотоноша, села Богодухівка та дві Чорнобаївські збірні.

   В результаті напруженої спортивної битви, за результатами всіх ігор цього турніру, перемогу отримала команда «Колос» із Чорнобая (капітан Євфім Марінін). Переможців нагороджено перехідним кубком, подарунками та дипломами. Друге місце посіла команда із міста Золотоноша (капітан  Микола Тютюнник). Почесне третє місце у гравців із села Богодухівка (капітан Владислав Квітка), а четверте місце посіла друга Чорнобаївська збірна – «Колосок» (капітан Мирослав Яременко). Команди-призери нагороджені дипломами відповідних ступенів та смачними подарунками.

   Кращими гравцями турніру стали Євфім Марінін та Максим Лепський з Чорнобая, Степанюк Артем із Золотоноші та Юрій Гусак із села Богодухівка.

   Вітаємо команди із черговими спортивними здобутками!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь