A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулося чергове засідання виконкому Чорнобаївської селищної ради

Дата: 04.06.2018 15:58
Кількість переглядів: 534

   31 травня 2018 року, за участю 9 членів виконкому, було розглянуто питання порядку денного про:

  • організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей і підлітків влітку 2018 року;
  • затвердження планово-розрахункової калькуляції на вивезення рідких побутових відходів (нечистот) автомашиною ГАЗ-53;
  • затвердження складової тарифу на послуги з водопостачання;
  • затвердження тарифу на послуги з водопостачання;
  • розгляд заяви місцевої жительки щодо неправомірних дій сусіда;
  • затвердження проектно-кошторисної документації;
  • встановлення опіки над дитиною-інвалідом І А групи.

   Відповідно до порядку денного виконкому Чорнобаївської селищної ради, засідання розпочалося з інформування директорів освітніх закладів селища Чорнобай про готовність закладів освіти до оздоровлення дітей та підлітків в літній період. На 2018 рік, при формуванні бюджету, Чорнобаївською селищною радою на харчування дітей в оздоровчий період виділено 98 200 грн. Під час обговорення даного питання стало відомо, що місцеві керівники підприємств постійно надають допомогу, проте кількість дітей збільшується, а якість харчування та оздоровлення бажає бути кращою. Інформацію директорів освітніх закладів взято до відома, надано роз’яснення та пропозиції.

Фото без опису   В ході засідання, членами виконкому, було заслухано жительку селища Чорнобай щодо неправомірних дій сусіда, громадянина Н., які спричинили майнові втрати та понесли за собою шкідливий вплив на здоров’я заявниці та її родичів. Жінці надано пропозиції звернутися у відповідні інстанції задля доведення виявлених порушень.

   Щодо  затвердження планово-розрахункової калькуляції на вивезення рідких побутових відходів, складової тарифу на послуги з водопостачання та тарифу на послуги з водопостачання, то дане питання обговорювалося досить бурхливо та емоційно. Як стверджують працівники КП «ВУЖКГ», нові тарифи, на даний час, є економічно обґрунтованими. Проте, в разі поривів, які стаються ледь не щомісячно, коштів на їх ліквідацію не вистачатиме. Оскільки, зі складової тарифу, було виключено повністю рентабельність та матеріальні витрати. Дане підприємство є збитковим, тому підняття тарифу на послуги з водопостачання є вимушеним.

Фото без опису   Комісія затвердила складову тарифу та сам тариф на послуги з водопостачання та планово-розрахункову калькуляцію на вивезення рідких побутових відходів. Відтепер, з 4 липня цього року, чорнобаївці будуть сплачувати за послуги з водопостачання на 1 м.куб. (з ПДВ) - 18,45 грн. для населення, 22, 14 грн. бюджетні установи та 27,68 грн. комерційні споживачі. В зв’язку з переобладнанням автомобіля ГАЗ-53 (асбочка) на газ, відбулося здешевлення вартості вивезення рідких нечистот. З 4 липня, послуги з вивезення рідких нечистот, для власників приватних домоволодінь, буде зменшено на 19%.

   Членами виконкому дано завдання КП «ВУЖКГ» розробити програму, яка передбачатиме заходи щодо поліпшення якості води та подати її на наступне засідання виконкому. Адже, в селищі гостро стоїть питання поліпшення якості води шляхом її очищення та заміни застарілого водогону.  

     В ході роботи було розглянуто всі питання порядку денного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь