A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В ЧОРНОБАЇ ПРОВОДЯТЬ РЕЙДИ ТА ШУКАЮТЬ ПІДПРИЄМЦІВ, ЯКІ ПОРУШУЮТЬ КАРАНТИН

Дата: 19.03.2020 15:58
Кількість переглядів: 534

   11 березня 2020 року Уряд затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Так,  постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211 встановлено карантин на усій території України з 12 березня по 3 квітня 2020 року.

   Від 17 березня 2020-го року заборонено роботу розважальних закладів, закладів культури та освіти, ресторанів, кафе, нічних клубів та закладів торговельного і побутового обслуговування населення, яке не передбачає адресну доставку та продаж продуктів харчування, пального, засобів гігієни, лікарських засобів та виробів медичного призначення. Заборона діє і на здійснення торгівлі харчовими продуктами на ринках та місцях неузаконеної торгівлі. На період карантину припинено роботу регулярних та нерегулярних перевезень по селищу та між населеними пунктами району та області.  

   Контроль за дотриманням такого режиму несуть представники органу місцевого самоврядування, які, спільно із працівниками Чорнобаївського відділення поліції, систематично, повинні здійснювати рейди для виявлення порушників та притягнення їх до відповідальності.

   Відповідні заборони Уряд ухвалив для того, щоб не повторювати помилок інших країн, де вже поширився цей вірус. Селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко звернула увагу на те, що подібні заходи превентивні, проте, практика показує, що вони ефективні, але при умові суворого дотримання всіма суб’єктами господарювання, незалежно від форми власності.

   Не всі, на жаль, дотримуються обмежувальних заходів в Чорнобаївській громаді у зв'язку із поширенням коронавірусу. Сьогодні зранку здійснювалася перевірка функціонування закладів, які мають бути зачинені на період карантину. Більшість суб’єктів господарювання віднеслися відповідально до карантинних заходів та тимчасово припинили свою діяльність.

   Дякуємо сумлінним приватним підприємцям Чорнобая, які дотримаються вимог Уряду та, не дивлячись на певні незручності, не порушують закон і не наражають себе та інших на небезпеку.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
Фото без описуФото без описуФото без опису
Фото без описуФото без опису
   В ході перевірки було виявлено і недобросовісних суб’єктів господарювання, яких було попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність. Рейди продовжуються, проте попереджати вже нікого не будуть – працівники поліції відразу складатимуть відповідні протоколи.  

   Всіх власників магазинів та суб’єктів господарювання просимо з розумінням віднестися до превентивних заходів, не наражати себе та своїх споживачів (покупців) на небезпеку поширення вірусної інфекції!  
Фото без опису

 Відповідальних осіб, які не потрапляють до карантинних обмежень та продовжують свою господарську діяльність просимо контролювати посилений протиепідемічний режим роботи закладу та, не рідше 3-х разів, впродовж робочого дня, здійснювати вологе прибирання приміщень з ретельним провітрюванням, робочих місць працівників, дверей та інших деталей, якими найчастіше користуються як працівники, так і відвідувачі закладів.

Фото без опису

Обробку обов’язково потрібно здійснювати із застосуванням дезінфікуючих розчинів (дезактин, клорсепт, «Жавель Клейд», лізоформін, тощо).

Працівники, що обслуговують відвідувачів, обов’язково повинні працювати в захисних масках, які потрібно міняти через кожні 2-3 години використання.

На вході у виробничі, службові приміщення обов’язково встановити столик із антисептиком, дезінфектантом для обробки рук персоналу та відвідувачів.
   Не допускайте до роботи хворих осіб із симптомами респіраторних інфекцій та температурою!

Ні в якому разі не організовуйте колективних зборів та інших масових заходів на період карантину.
Фото без опису

  Контролюйте допустиму відстань між покупцями в приміщеннях та не допускайте скупчення людей!
Фото без опису

  Закликаємо кожного бути свідомими та відповідальними, не будьте легковажними! Мобілізуймося, зберімо всі сили та допоможемо собі та своїм рідним пережити цей складний період.

      Здоров’я всім нам!


     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь