Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Молодіжні команди з міні-футболу змагалися за Кубок Семена Дмитровича Пхіденка

Дата: 03.01.2020 13:04
Кількість переглядів: 508

   Семена Пхіденка пам'ятають не лише жителі Чорнобаївської громади, а і його давні друзі з усього району, які колись працювали з ним та спілкувалися. Чорнобаївщина дізналася про нього в 1976-му році, коли він, секретар партійної організації, активно пропагував спорт та організовував різноманітні фізкультурно-масові заходи. Будучи керівником потужного господарства, Семен Дмитрович організував футбольну команду, яка демонструвала першість в аматорській лізі серед інших команд Черкаської області.

   Олімпійський чемпіон, Андрій Іванович Хіміч, був особисто знайомий із Семеном Дмитровичем, який захоплювався його спортивними досягненнями. Більш того, Андрій Іванович пам’ятає, яку велику роботу провів його товариш задля того, щоб в Чорнобаї функціонував спортивний комплекс. Багато власного часу, сил та здоров’я Семен Пхіденко віддав на його будівництво. Своїми хорошими справами він заслужив високий авторитет серед жителів району. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Семен Дмитрович продовжував відвідувати різноманітні спортивні заходи, активно вболівав за футбольні команди та залюбки ділився власним досвідом зі спортсменами-початківцями. Восени 2013-го його не стало, та пам’ять про нього буде жити вічно – у спогадах тих, хто знав його особисто, в серцях його рідних та близьких.       

   Саме тому, традиційно, в районному фізкультурно-оздоровчому комплексі відбувся турнір із міні-футболу серед юнаків на Кубок Пам’яті Семена Дмитровича Пхіденка.

   На заході були присутні: представники селищної та районної влади, син Семена Пхіденка – Олександр, Олімпійський чемпіон з веслування на каное, триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР та його товариш - Андрій Хіміч.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
Фото без опису
   За право володіти Кубком змагались 4 футбольні команди вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл із міст Переяслав-Хмельницький («Матадор Сімекс») та Черкаси («Дніпро-80») і дві місцеві збірні – «Колос» та «Колосок».
Фото без опису
   В ході змагань перемогу та головну винагороду турніру - Кубок пам’яті С.Д. Пхіденка здобула збірна «Дніпро-80» з міста Черкаси. Друге місце у Чорнобаївської команди «Колос», почесну третю сходинку посіла команда «Матадор Сімекс» із Переяслава-Хмельницького, а четверте місце здобула футбольна збірна «Колосок» із смт Чорнобай.
Фото без описуФото без описуФото без опису
   Всі команди нагороджені дипломами відповідних рівнів та солодощами за участь в турнірі. Кращі гравці отримали грамоти та цінні подарунки. 

   Вітаємо учасників команд із черговими спортивними здобутками!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь