A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Майже 80% підземних комунікацій Чорнобая потребують негайної заміни

Дата: 18.07.2019 16:11
Кількість переглядів: 516

   У КП «ВУЖКГ» зазначають, що їм знайома ситуація, коли споживачі нарікають на повільне реагування з приводу поривів чи витоків. Подекуди, доводиться вислуховувати нецензурну лайку та погрози від жителів через відсутність води. Але, якщо такі випадки і трапляються, то, за словами комунальників, кожен з них має об’єктивні причини.

Фото без опису   В селищі понад 100 км водопровідних мереж (64 км доріг). Мережа водогонів селища побудована більше 40 років тому, значна частина підключень проводилась металевими трубами (зокрема і жителями самостійно), які за час експлуатації стали аварійними та потребують негайної заміни. Бюджетом селища неможливо виконати відповідні роботи за короткий термін. Тому, деякі власники домоволодінь також долучаються до цієї проблеми та власними коштами допомагають виконувати заміну аварійних ділянок.

Фото без опису   Зокрема, громада Чорнобая взяла участь у заміні водопроводів по вулицях Чехова, Одеській, Заводській, Свободи та деяких багатоквартирних будинків. Спільними зусиллями замінено й аварійні ділянки водогонів вулиць Чехова, Заводської, Жовтневої, Гоголя, Свободи та частково Центральної. На ремонт свердловин, закупівлю насосів та необхідного обладнання, щорічно, із селищного бюджету виділяється близько мільйона гривень. На даний час проводиться капітальний ремонт водогону по вулиці Гоголя, де передбачено заміну близько 1 км водопровідної мережі.

   Комунальники пояснюють – готові замінити хоч і всі мережі, але не мають змоги. За останні кілька місяців аварій водогону в селищі стало більше через підняття тиску в мережі після ремонту водонапірної башти (в районі військомату). 

   «Проблема виникає, як завжди, через зношеність трубопроводів. Система свій час вже віджила та потребує негайної заміни. Ми, в свою чергу, робимо все можливе, щоб підтримати комунальне підприємство, щороку надаємо фінансову допомогу на проведення відповідних робіт. Але відразу зробити все неможливо! Тим паче, коли користувачі послуг заборгували підприємству не малі суми. Якби борги за послуги водопостачання і водовідведення були повернуті, комунальники б отримали більше можливостей охопити ремонтами та замінами усю мережу", - пояснює селищний голова Алла Мірошниченко. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь