A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Ліквідація наслідків стихії триває

Дата: 13.07.2017 16:11
Кількість переглядів: 529

Чорнобаївська громада оговтується від наслідків стихійного лиха, що пройшло районом 1 липня цього року. В епіцентр негоди потрапили селище Чорнобай та село Савківка. За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології можна стверджувати, що цього дня спостерігався мікросмерч, максимальна швидкість вітру при його проходженні перевищувала 32 м/с., що є стихійним гідрометеорологічним явищем.

В наслідок стихійного лиха завдано значної матеріальної шкоди приватним домоволодінням, закладам соціальної сфери, будівлям установ, організацій та приватних структур. Пошкоджено лінії електропередач та повалено велику кількість дерев. Знищено значну кількість посівних площ сільськогосподарських підприємств та приватних присадибних ділянок. Селищна громада залишилася без електропостачання, водопостачання, мобільного зв’язку, частково газопостачання. На сьогоднішній день масштаби завданих збитків уточнюються.

Спільними силами селищної ради, районної влади, місцевих жителів, жителів інших сіл району, співробітників ДСНС було проведено розчищення доріг, тротуарів, приватних домоволодінь від повалених дерев та різних перешкод створених негодою.

Закінчуються роботи по відновленню електропостачання та водопостачання. Чорнобай та село Савківка потроху оживають.

«В неділю проведено позачергову сесію селищної ради, -  говорить селищний голова Алла Мірошниченко, - на якій прийнято рішення, про виділення коштів для виплати компенсацій мешканцям Чорнобаївської громади постраждалим внаслідок стихійного лиха, перенаправивши кошти з поточних ремонтів доріг на виплату допомоги. Сума допомоги становить близько 3 млн. грн., з них 1 млн. грн. кошти районного бюджету. Селищна рада продовжує приймати заяви від жителів Чорнобаю та села Савківка, щодо надання матеріальної допомоги для покриття збитків завданих негодою».

Чорнобаївська селищна рада вдячна всім хто долучився до ліквідації наслідків стихії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь