A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Порушено проблему переоснащення очисних споруд селища перед народним депутатом України

Дата: 12.06.2017 16:39
Кількість переглядів: 514

Селищний голова Алла Мірошниченко зустрілася з народним депутатом України Вадимом Івченком, який сьогодні завітав до села Іркліїв. В рамках зустрічі було порушено проблему технічного переоснащення очисних споруд в Чорнобаї та передано звернення народному обранцю, щодо сприяння в фінансовій підтримці даного виду робіт з державного бюджету.

«Проблеми, що накопичилися на об’єктах житлово-комунального господарства та соціальної сфери в селищі, як ніколи актуальні і потребують негайного вирішення, - зазначає в своєму зверненні селищний голова Алла Мірошниченко, - це і зношені системи водопостачання та водовідведення, аварійні очисні споруди, незавершене будівництво полігону твердих побутових відходів, незадовільний технічний стан комунальних доріг. І все це потребує значних фінансів, яких, на жаль, бракує в місцевому бюджеті.

Селищні очисні споруди в смт Чорнобай побудовані в 1980 році потужністю 2,7 тис. м3 на добу і є селищною комунальною власністю. Об’єкт розташований по вул. Зарічній на віддалі 30 м від річки Ірклій.

Ситуація, що склалася в роботі селищних очисних споруд є загрозливою, як для оточуючого середовища так і для здоров’я жителів тих населених пунктів, території яких межують із санітарно-захисними зонами каскаду водойм по річці Ірклій через застаріле та зношене обладнання.

Робота очисних споруд не відповідає проектно-технологічним вимогам, а якість очистки стічних вод є такою, що суперечить СанПіН – 463088 «Охорона поверхневих вод від забруднення» та Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».

Чорнобаївською селищною радою було прийнято рішення про технічне переоснащення очисних споруд смт Чорнобай, що дасть можливість якісно забезпечити очистку стоків. В 2015 році із селищного бюджету виділено кошти та виготовлено проектно-кошторисну документацію «Технічне переоснащення очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт. Чорнобай Черкаської області». Подано запит до Міністерства екології та природних ресурсів України про виділення коштів за бюджетною програмою здійснення природоохоронних заходів КПКВК 2401270 на 2017 рік. В селищному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млн. грн. на спів фінансування реалізації проекту.

В 2017 році проведено корегування пректно-кошторисної документації. Вартість будівельно-монтажних робіт проекту «Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай, Черкаської області» станом на травень 2017 року складає 15212,509 тис. грн.

Просимо Вас посприяти у вирішенні питання фінансування вищезазначених робіт такого важливого об’єкту, як очисні споруди в смт Чорнобай».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь