A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні споживачі природного газу! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 25.06.2020 16:45
Кількість переглядів: 955

   Основними напрямками діяльності АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» є виконання комплексу робіт по безперебійному та безаварійному забезпеченню споживачів природним газом, експлуатація систем газопостачання, газифікація об'єктів, а також інші види робіт, передбачені чинним законодавством України.

   Крім того, підприємство надає послуги по зварювальним роботам, пропонує виготовлення технічних умов на проектування об’єктів газопостачання та виконує роботи з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств комунального та побутового призначення.

 Чинним законодавством визначено, що межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності між АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» та споживачем визначається в Акті розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.
Фото без опису
   Межа балансової належності визначається за ознаками права власності на газові мережі чи окремі її елементи. Власники газових мереж, у тому числі побутові споживачі та співвласники/особа, уповноважена на це співвласниками, внутрішньобудинкових систем газопостачання, які згідно з Актом розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін відповідають за експлуатацію цих мереж та їх складових, забезпечують належну їх експлуатацію згідно з чинним законодавством, у тому числі Правил безпеки систем газопостачання, зокрема укладають відповідний договір із суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

   Тобто, за стан газових мереж всередині житлових будинків та нежитлових приміщень до точки розмежування відповідає власник даних будівель або ж балансоутримувач, у багатоквартирних будинках – ОСББ або управитель (в більшості багатоповерхівок смт Чорнобай ним є КП «ВУЖКГ»). За безпечну експлуатацію мереж у квартирі відповідає споживач.

Фото без опису 

  Відповідно до змін чинного законодавства України в сфері газопостачання та житлово-комунальних послуг, технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками або ж особою, уповноваженою на це співвласниками, і суб’єктом, що має право на виконання таких робіт.

   

   Таким чином, споживач природного газу зобов’язаний укласти договір на технічне обслуговування власної внутрішньобудинкової системи газопостачання із організаціями, що мають відповідний дозвіл на виконання даного виду робіт від центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

   АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» наголошує на обов’язковому укладанні такого договору для подальшого обслуговування внутрішньобудинкових мереж газопостачання як для багатоквартирного житлового будинку так і для кожної квартири окремо.

   На жаль, не всі мешканці багатоповерхівок в селищі Чорнобай розуміють, що нехтування елементарними правилами безпеки при користуванні газом у побуті можуть призвести до серйозних наслідків.

   ВАЖЛИВО! Власник (балансоутримувач та/або орендар) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами і повинен забезпечити утримання власної системи газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України.

   В разі не забезпечення власником технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, розподіл природного газу припиняється.

   АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» нагадує усім споживачам природного газу, що своєчасне технічне обслуговування газових приладів – запорука їх безпечного функціонування.

Фото без опису

     Ще з 1 січня 2019 року АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» розпочало кампанію по укладенню договорів з технічного обслуговування систем газопостачання. Просимо не зволікати з цим і вже укладати договірні відносини із газовою службою, адже кожен багатоквартирний будинок може бути відключений від газопостачання через відсутність укладених відповідних договорів.

  Зробіть це самі і перекажіть сусіду, адже навіть через одного власника квартири (балансоутримувача та/або орендаря багатоквартирного житлового будинку) може постраждати весь багатоквартирний житловий будинок.

    Як приклад, в будинках 103, 119 та 71 по вулиці Центральній мешканцям довелося обходитися без природного газу кілька днів та навіть тижнів. Процес затягувався через небажання деяких мешканців укласти договори з технічного обслуговування систем газопостачання, не дивлячись навіть на те, що саме в їх квартирах працівники газової служби фіксували витік газу.

Фото без опису Таким чином, для недопущення виникнення аварійних ситуацій на системах газопостачання, що може призвести до аварій, пожеж, вибухів та в свою чергу загибелі людей, обов’язково необхідно подбати про власну безпеку та своїх сусідів заздалегідь. Управителі багатоквартирних будинків в смт Чорнобай визначені, тому головне завдання – за мешканцями багатоповерхівок, які ще не уклали відповідні договори з АТ «ЧЕРКАСИГАЗ».

   Окрім цього зазначаємо, що відновлення системи газопостачання всього будинку відбудеться лише тоді, коли будуть оформлені належні договори та буде надано доступ до газових приладів в кожній квартирі.

   Довідково: лише 3 багатоквартирні будинки в смт Чорнобай повністю уклали договори на експлуатацію складових газорозподільної системи та обслуговування газопроводів та газового обладнання в кожній окремій квартирі. Більш того, жителі багатоповерхівок зробили це лише після того, як стався витік газу в одній із квартир.

   АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» нагадує, що необхідно укласти два договори: на експлуатацію газопрозподільної системи та обслуговування газопроводів та газового обладнання в кожній окремій квартирі. Перший – це договір на обслуговування тих мереж, що розташовані по будинку та перебувають у загальній власності (укладається із власником, балансоутримувачем, орендарем або управителем). Другий – укладається із кожним власником квартири.

   Чинне законодавство у сфері газопостачання не забороняє подачу газу за відсутності договору на технічну експлуатацію. На підприємстві підтверджують цю інформацію, але пояснюють, що у свою чергу законодавство не передбачає процедуру пуску газу за відсутності цих документів.
Фото без опису
   Шановні чорнобаївці! Не зволікайте, організовуйте збори в своєму будинку, пояснюйте своїм сусідам процедуру та можливі ризики, не гайте часу та заключайте відповідні договори.

   За детальною інформацією та консультаціями просимо звертатися до пункту обслуговування споживачів за адресою: смт Чорнобай, вул. Шевченка, 258а, контактні телефони: (0239) 2-31-69 або (0239) 2-29-98.

 

   ВАЖЛИВО!

   Шановні користувачі природним газом! У разі виявлення запаху газу в приміщенні, під’їзді, або на вулиці, НЕГАЙНО телефонуйте до аварійної газової служби АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» за номером 104 (у тому числі з мобільних телефонів).

   Аварійна газова служба працює цілодобово, без вихідних. Виїзд аварійної бригади, локалізація та ліквідація витоків газу виконуються безкоштовно.
Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь