A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Звіт селищного голови Мірошниченко А.О.

Дата: 30.03.2017 16:53
Кількість переглядів: 860

 

     Чорнобаївська селищна рада та її виконавчий комітет здійснювали свою діяльність у звітному періоді на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указів Президента України, Постанов Кабінету Міністрів України та інших законодавчих актів.

Хочу зазначити, що це звіт не однієї людини – селищного голови, а систематична, щоденна, кропітка робота апарату селищної ради, депутатського корпусу, всіх чорнобаївчан, які працюють над тим, щоб наше селище ставало красивим та комфортним для життя.

Протягом 2016 року виконкомом Чорнобаївської селищної ради проводилась значна робота спрямована на забезпечення вирішення проблемних питань в усіх галузях господарського комплексу селища.

     Основною формою роботи виконавчого комітету Чорнобаївської селищної  ради є його засідання. У звітному 2016 році було проведено  12  засідань  виконавчого комітету,  на яких   розглянуто   118  питань  та  прийнято  118  рішень.

        На засіданнях  виконавчого комітету згідно плану роботи розглянуто питання про селищний бюджет та його виконання ( 5 рішень),  щодо  підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період, про підготовку до безаварійного пропуску льодоходу, заслуховувались питання підготовки та проведення місячника по  благоустрою  території (2), протипожежної безпеки, обстеження зелених насаджень, видалення таких, які перебувають в аварійному та сухостійному стані  (6),  організація і проведення  громадських  робіт на території селищної ради (2), щоквартально  заслуховується інформація щодо вимог Указу  Президента України від 07.02.2008 №109/2008 про звернення громадян та стан виконавської дисципліни. З метою дотримання правил поведінки, належного правопорядку в населених пунктах селищної ради, а також в місцях відпочинку,  попередження правопорушення серед неповнолітніх на засіданні виконавчого комітету заслуховувалося питання про заборону продажу алкогольних напоїв на території селища.

Виконавчим комітетом  селищної  ради протягом 2016 року: затверджено  заходи по боротьбі з сніговими заметами; надано дозволи на  будівництво (8) та встановлення дорожніх знаків (2); затверджено тарифи на теплопостачання, утримання будинків та прибудинкових територій, затверджено калькуляцію та норми споживання на послуги КП «ВУЖКГ», складування твердих побутових відходів  (11); присвоювались   поштові адреси  будинковолодінням (2), що знаходяться на території громади, згідно поданих заяв   громадян надавались допомоги на поховання ( 7).

Після виборів, які відбулися 25 жовтня 2015 року Чорнобаївська селищна рада налічує 26 депутатів.

Питання, заяви, листи, які надходили до селищної ради, попередньо розглядаються і вивчаються на засіданнях постійних депутатських комісій селищної ради, за рішенням постійних депутатських комісій проекти рішень вносяться на розгляд чергової сесії.

За звітний період було проведено 11 засідань ради на яких розглянуто та прийнято 167 рішень, віднесених до загальної та виключної компетенції селищної ради. Основні питання, які виносилися на засідання сесії ради, пов’язані з життєдіяльністю селища, наближенням послуг до наших громадян, покращенням благоустрою та матеріальним забезпеченням бюджетних установ, що працюють на території селища, а саме:

Про  виконання селищного бюджету за 2015 рік.

Про розміщення тимчасововільних коштів селищного бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банках.

Про затвердження орендної плати за майно селищної комунальної власності.

Про затвердження Регламенту ради.

Про встановлення рівня рентабельності КП «ВУЖКГ».

Про затвердження Положення про конкурсну комісію з продажу об’єктів комунального майна територіальної громади смт Чорнобай.

Про затвердження Статуту КП «Чорнобай-ринок».

Про положення про постійні комісії  Чорнобаївської селищної ради сьомого скликання.

Про реформування інформаційно-рекламного тижневика Чорнобаївщини «Наше слово» та редакції газети «Наше слово», співзасновником яких є Чорнобаївська селищна рада.

Про затвердження кошторисів на капітальні ремонти об’єктів мережі вуличного освітлення смт Чорнобай.

Про списання та передачу  майна КП ВУЖКГ.

Про надання дозволу Чорнобаївському КП «ВУЖКГ» на придбання бульдозера ДЗ-42.

Про затвердження Правил торгівлі на ринках смт Чорнобай.

Про затвердження контракту з керівником комунального підприємства «Чорнобай - ринок».

Про сплату частини прибутку до загального фонду селищного бюджету підприємствами комунальної форми власності.

Про продаж майна комунальної власності Чорнобаївської селищної ради.

Про місцеві податки та збори на 2017 рік.

Про Програму профілактики та запобігання поширенню інфекційних хвороб (сказу) спільних для тварин і людей (зооантропонозних інфекцій) на території Чорнобаївської селищної ради  на 2016 – 2020 роки.

Про утворення комісії щодо відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель та визначення виконавця земельних торгів на конкурентних засадах.

Про Програму економічного і соціального розвитку селища на 2017 рік.

Про план роботи Чорнобаївської селищної ради на  2017 рік

Про затвердження вартості платних послуг комунального підприємства "Чорнобай – ринок".

Про селищний бюджет на 2017 рік та 88 земельних питань.

Селищною радою видано 6265 довідок та 172 розпорядження селищного голови.

     В смт Чорнобай зареєстровано 8136 осіб населення, в с. Савківка – 298.

Фактично в смт Чорнобай проживає – 7608 осіб населення, в с. Савківка – 297.

 

Населення працездатного віку :

смт Чорнобай – 4483,

с. Савківка – 168

 

Дітей дошкільного віку ( до 6 років)   :

смт Чорнобай –561,

с. Савківка – 13

 

Дітей шкільного віку ( 6-15 років) :

смт Чорнобай - 824

с. Савківка -23

 

Пенсіонерів :

смт Чорнобай - 1828

с. Савківка -93

 

Кількість домогосподарств зареєстрованих в смт Чорнобай - 3531, з них жилих – 3506, в с. Савківка – 151, жилих – 127.

 

На території селищної ради розташовано 51 підприємство, установа та організація, в яких працює близько  910 чоловік.

Всього на території Чорнобаївської селищної ради зареєстровано близько 4152 чол. працездатного населення, близько 122 громадян працюють за межами територіальної громади, стоять на обліку в центрі зайнятості — 125 осіб.

 Виконавчим комітетом селищної ради ведеться облік всіх категорій населення, які потребують соціального захисту.

По категоріях:

інваліди війни

6

 

учасники бойових дій

2

 

учасники війни

 111

 

діти війни

600

 

постраждалі від аварії на ЧАЕС

 66

 

діти без батьківської опіки

 1

 

Кількість багатодітних сімей

 42

 

Кількість неповних сімей

 78

 

Кількість малозабезпечених сімей

 81

 

Кількість одинокопроживаючих

з них одиноких

991

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

 

Виконавчим комітетом селищної ради надається допомога у оформленні документів на одержання соціальних допомог та субсидій.

Декілька слів про демографічну ситуацію в селищі. Протягом 2016 року Чорнобаївська територіальна громада поповнилася 81 маленьким жителем селища. На жаль, за межу вічності пішло 133 особи.

Бюджет

      Однією з головних складових діяльності селищної ради є формування бюджету, його доходної і видаткової частини. Адже бюджет – це основа стабільної діяльності місцевого самоврядування – це забезпечення фінансування робіт з благоустрою селища, проведення ремонтних робіт житлового фонду, доріг, водогонів, покращення зовнішнього освітлення селища, виконання селищних програм, соціально-економічний розвиток, сприяння та підтримка розвитку різних видів спорту, покращення матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів, закладів охорони здоров’я, культури, які розміщені на території селища, забезпечення належного функціонування комунальних підприємств, соціальний захист жителів територіальної громади, організація громадських оплачувальних робіт і т.д.

Бюджет 2016 року становив: по загальному фонду доходи — 13 407 020 грн., видатки— 9 073 680 грн., по спеціальному фонду: доходи — 447 300 грн., видатки — 662 922 грн. Серед платників, які забезпечують стабільні надходження до бюджету, варто назвати такі підприємства: СТОВ «Агроко», ТОВ «Силікат – 1», ПП «Імперіал плюс» ПАТ «Чорнобай-птиця», ПП «Віктор і К».

В структурі надходжень податків і зборів по селищній раді найбільш питому вагу займає орендна плата за землю з юридичних осіб, її сума становить 3 200 000 тис. грн.

2 млн. 123 тис. 500 грн. було передано субвенції до районного бюджету на виконання районних програм, а саме: на підвезення та харчування дітей 1-4-х класів, утримання ДНЗ «Вишенька», працівників культури, позашкілля.

Освіта

В селищі функціонують три навчальних заклади та дошкільний навчальний заклад «Вишенька».

Чорнобаївська ЗОШ № 1 забезпечує навчання 495 учнів, ЗОШ № 2 – 162, Чорнобаївська гімназія – 228 учнів, ДНЗ «Вишеньку» відвідує 298 дітей. Протягом 2016 року на виконання районної програми розвитку загальноосвітньої школи на 2012-2017 роки були надані селищною радою кошти в розмірі:

 

  • 1 млн. 245 тис. грн. на заробітну плату з нарахуваннями працівникам дошкільної установи.
  • 440 тис. грн. харчування учнів та їх підвіз;
  • 90 тис. грн. на заробітну плату з нарахуванням працівникам загальноосвітніх шкіл;
  • на 27 тис. грн. були придбані новорічні подарунки;
  • близько 50 тис. грн. виділено на встановлення металопластикових вікон у ЗОШ № 2;
  • 59200 грн. на оздоровлення дітей 1-4-х класів та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 515 тис. грн. на оплату заробітної плати з нарахуваннями та енергоносії центру дитячої та юнацької творчості.

Також виділялися кошти на придбання принтера, інтерактивної дошки для гімназії, ноутбука для центру творчості, шин для автомобіля «Газель», офісних стільців.

 

Медицина

На території Чорнобаївської селищної ради функціонують три медичні заклади: комунальний заклад «Центр первинної медико санітарної допомоги», Чорнобаївська центральна районна лікарня, Лівобережна станція швидкої медичної допомоги – філія комунальної установи «Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради», ФАП с. Савківка, які знаходяться на утриманні районного та обласного бюджетів.

В 2016 році 291 тис. грн. була виділена депутатським корпусом Чорнобаївської селищної ради на придбання вікон та дверей у реанімаційне та неврологічне відділення ЦРЛ, на поточний ремонт кабінетів поліклініки  та терапевтичного відділення.

Соціальний захист

В умовах сьогодення гостро стоїть питання підтримки малозахищених верств населення, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою посилення соціального захисту малозабезпечених верств населення селища – інвалідів, дітей-інвалідів, малозабезпечених та багатодітних сімей, учасників бойових дій та інвалідів другої світової війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І-ІІ категорій, тяжкохворих, які потребують тривалого лікування або операційного втручання, онкологічних хворих, а також сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах з селищного бюджету постійно надається нецільова матеріальна допомога.

Так, в 2016 році була надана одноразова грошова допомога в сумі 24,5 тис. грн. дітям віком  від 0 до 18 років учасників бойових дій, які зареєстровані на території Чорнобаївської селищної ради.

Традиційною стала допомога учасникам бойових дій до Дня визволення селища, ветеранам Великої Вітчизняної війни до Дня Перемоги над нацизмом у 2-гій світовій війні 5100 грн., допомога на поховання 7 тис. грн. та щомісячна стипендія інвалідам ВВв, яким виповнилося 90 і більше років в розмірі 18 тис. грн.

На лікування учасників АТО та придбання матеріалів і виконання робіт в маніпуляційному та фізкабінетах селищною радою були виділені кошти в розмірі 66 тис. грн.

43500 грн. на виплату допомоги сім’ям учасників АТО та санаторно – курортне лікування ветеранів війни.

191500 грн. на надання соціальних послуг, виплату заробітної плати соціальним працівникам, які обслуговують одиноких та непрацездатних громадян селища та на заробітну плату голови ветеранської організації селища.

При селищній раді працює фахівець із соціальної роботи, кошти на заробітну плату якого виділяються з селищного бюджету. Так в 2016 році це була сума в розмірі 42 тис. грн.

 

Спорт

Важливим етапом розвитку суспільства є популяризація здорового способу життя та фізичної культури. Тому одним з головних завдань селищної ради було і залишається створення умов для розвитку в селищі спортивної галузі. Для цього була прийнята комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2015 – 2020 роки, якою передбачено кошти  в розмірі 22200 грн. для роботи фахівця з фізкультурно - оздоровчої роботи (інструктора по спорту) та на оплату видатків під час проведення спортивних змагань.

На районну програму розвитку фізичної культури і спорту в 2016 році були виділені кошти на придбання кімоно в розмірі 8750 грн., 6050 грн. на придбання футбольних воріт, 100 тис. грн. на реконструкцію криші на спорткомлексі.

 

Культура

На території селищної ради знаходяться районний та селищний Будинки культури, Савківський сільський клуб та сільська бібліотека у с. Савківка. 

В селищному будинку культури працює народний аматорський хор ветеранів праці «Житограй» та аматорський танцювальний колектив. Всі учасники цих колективів беруть активну участь у масових заходах селища та району. Основними з них є і були в 2016 році:

  • Різдвяні гуляння;
  • творчий звіт селищного будинку культури;
  • Участь у районному заході до Дня Соборності України;
  • Урочисті частини турніру з міні-футболу серед ветеранських          команд на кубок пам’яті І.І. Дошкаря, футбольного турніру на приз П. Г. Душейка серед команд ветеранів футболу, турніру з кульової стрільби, присвяченого пам’яті майора міліції О. Слинька;
  • вшанування ветеранів ПАТ «Чорнобаївський Завод продтоварів»;
  • Концерт-зустріч ветеранських хорових колективів в місті Ватутіно за участю народного аматорського хору «Житограй»;
  • Вшанування ліквідаторів аварії  на ЧаЕС;
  • проведення мітинг-реквіємів по вшануванню  пам’яті  померлих жителів громади.
  • проведення урочистого мітингу з нагоди Дня Перемоги над фашистськими загарбниками у Другій Світовій війні;
  • театралізоване свято «Ой на Івана та й на Купала»;
  • Свято «День селища»;
  • Мітинг по вшануванню жертв голодомору та політичних репресій в Україні;
  • Вшанування ветеранів волонтерського руху;
  • звітний концерт художньої самодіяльності селищного БК.

Отож, як бачимо, не дивлячись на всі складнощі, робота ведеться, проводяться різноманітні заходи, зустрічі, свята та турніри. І депутатський корпус селищної ради теж не стояв осторонь від вирішення проблем, пов’язаних з фінансуванням цієї галузі.

Так, на районну програму розвитку культури і туризму на 2013-2017 роки з селищного бюджету були виділені кошти в сумі 220 тис. грн на з/п з нарахуваннями та на придбання апаратури культпрацівникам селища.   

150 тис. грн. виділено на реконструкцію школи мистецтв, близько 40 тис. грн. на придбання та ремонт меблів у ній, десятки тисяч гривень було заплачено з селищного бюджету для наведення благоустрою на прилеглій до школи території. 

10 тис. грн. - на придбання ноутбуку для Савківської бібліотеки та 3 тис. грн. на оплату послуг по підключенню інтернету. 

 

Благоустрій

Для забезпечення безперебійного і безаварійного функціонування доріг комунальної власності селища, коштами селищного бюджету проведено поточний ремонт дорожнього покриття вул. Миру в с. Савківка, вулиць Шевченка, Гоголя, Сонячна, Золотоніська, Старицького, Суворова, Центральної, заїзди до багатоквартирних будинків №№ 71, 94, 107, 109, 111, 113, 115, 119, 125 по вул. Центральній на загальну суму майже 800 тис. грн.

Проведено капітальний ремонт тротуару по вул. Центральній, пішохідної доріжки по вул. Шевченка та пішохідного перехідного містка по вул. Чкалова на суму 477 тис. грн.

Встановлено 2 павільйони очікування пасажирів на автобусних зупинках, капітально відремонтовано зупинку по вул. Золотоніській, встановлено лави та урни на алеї учасників АТО, що біля РБК, під час святкування 360 – тої річниці з дня заснування селища була відкрита лавочка для закоханих.

Встановлено дитячі спортивні майданчики по вул. Сонячній, Старицького (біля магазину «Ромашка»), на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків № 71, 81,107,119. Закуплено дитячий майданчик на куток Ходаківка, який буде встановлено в цьому році.

Встановлено огорожу на Бугаївському кладовищі.

Збудовано громадські туалети на ранковому ринку та біля приміщення колишнього  готелю.

Розпочато капітальний ремонт ділянки мережі водопостачання по вул. Центральній в смт Чорнобай.

Виготовлено та встановлено 75 вказівників з новими назвами вулиць селища. Вартість однієї таблички становить 140 грн.

Чимало робіт виконано й по благоустрою та озелененню селища. Закладено нові клумби по вул. Золотоніській у вигляді герба Чорнобаю, висаджено багаторічні квіти на Пагорбі Слави та Дошці Пошани, яка теж була, до речі, відремонтована за кошти селищного бюджету в 2016 році. Завершилося будівництво пам’ятника «Борцям за волю України».

Житлово – комунальне господарство

Одним із пріоритетних напрямків діяльності селищної ради є організація комплексу робіт спрямованих на належне утримання та охорону, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля та координація роботи комунальних підприємств селища – КП «ВУЖКГ» та КП «Чорнобай – ринок».

У 2016 році КП «ВУЖКГ» з селищного бюджету надійшло коштів в сумі 824,3 тис. грн. Це були кошти на поточні та капітальні видатки по водопровідно – каналізаційному господарству, на поточні витрати по утриманню в належному стані сміттєзвалища, на поточний ремонт свердловин, на придбання каналізаційних люків та кришок, глибинних насосів для водозаборів, воріт для сміттєвих майданчиків, розкидача піску та на капітальний ремонт водогону по вул. Центральній.

Інше комунальне підприємство «Чорнобай – ринок» отримало з селищного бюджету протягом 2016 року дотацій на суму більше 220 тис. грн. Ці кошти були витрачені на ремонт та облаштування готельного номера, на утеплення підвального приміщення колишнього готелю, на придбання трьох електролічильників та дверного блоку, на залізобетонні секції паркану на суботній ринок та на встановлення двох туалетів.

В житлово – комунальній сфері продовжено роботу щодо теплозбереження в комунальних установах селища. Встановлено тепловий лічильник на адміністративне приміщення селищної ради, проведено промивку системи опалення колишнього приміщення готелю.

Значна увага приділяється проблемі поводження з твердими побутовими відходами. Для впорядкування сміттєзвалища придбано трактор ДТ – 75. Запроваджується роздільне збирання сміття. Встановлено 9 контейнерів для пластику біля багатоквартирної забудови. Впроваджується збирання сміття й у приватному секторі селища. Таким чином обслуговуються всі бажаючі отримати дану послугу жителі мікрорайонів селища.

Встановлено18 нових дорожніх знаків та понад 100 стовпчиків огорожі проїжджої частини на вул. Центральній для попередження виїзду автомобілів на газони.

Для боротьби з ожеледицею на тротуарах було придбано навісне обладнання до трактора – розкидач піщано – сольової суміші для тротуарів та місць загального використання на суму 40 тис. грн.

Проведено капітальні та поточні ремонти мереж вуличного освітлення по вул. Миру в с. Савківка, вул. Центральній, Жовтневій, Дружби, Сонячній, Толстого, Свободи, Старицького, Береста в смт Чорнобай на загальну суму понад 165 тис. грн.

До районного бюджету було виділено 305 тис. грн. на погашення різниці в тарифах за надані комунальні послуги бюджетним організаціям селища.

200 тис. грн – на поточний ремонт частини дороги Пальміра – Чорнобай – Іркліїв.

З метою більшої інформованості та відкритості діяльності селищної ради та її виконавчого органу забезпечено функціонування офіційного сайту  Чорнобаївської селищної ради. На даному сайті розміщуються всі рішення виконавчого комітету та рішення сесій, поіменне голосування, висвітлюються новини та діяльність селищної ради.

В газеті «Наше слово» висвітлювалася інформація про сесії селищної ради, діяльність апарату та виконавчого комітету, а також всі події, пов’язані з життям селища.

І на закінчення хочеться побажати всім нам й у подальшому спільно вирішувати всі проблеми, які в нас є, але це можливо лише тоді коли кожен з нас буде відноситись до селища в цілому як до своєї домівки. А ми завжди налаштовані на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити для розвитку і процвітання Чорнобаю.

Я вдячна усім тим, хто допомагав раді практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями.

Особисто хочу подякувати депутатам селищної ради та членам виконавчого комітету за взаєморозуміння і взаємодію по вирішенню існуючих проблем, за високий рівень відповідальності та вимогливості до себе і поставлених завдань, за принциповість та ініціативність, а також відданість спільній справі – покращенню добробуту наших односельчан. Сподіваюсь на подальшу співпрацю у наступному періоді роботи.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь