A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Кольорові зони: за тиждень Україна повернеться до адаптивного карантину

Дата: 18.02.2021 09:03
Кількість переглядів: 538

    Фото без опису      Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна повернеться до адаптивного карантину з наступного тижня. Про це стало відомо на засіданні уряду 17 лютого, пише Українська правда.

      “Хочу анонсувати повернення до моделі адаптивного карантину, коли в межах області встановлюватиметься той чи інший рівень карантинних обмежень в залежності від епідеміологічної ситуації”, – заявив Шмигаль

   За словами прем’єра, як і минулого разу передбачається 4 рівні епідеміологічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження, критерії і визначення.

      Шмигаль додав, що рішення вступить в дію наступного тижня, тому “всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись і підготуватись”.

   За словами міністра охорони здоров’я Степанова, адаптивний карантин будуть вводити, оскільки “всі попередні карантини дали результати”. Він додав, що Україна наразі на 34-му місці в Європі за смертністю на мільйон населення, тоді як у Великобританії смертність у три рази вища, а у Франції – у 2 рази вища, ніж в Україні.

    Міністр додав, що на території країни з 24 лютого діятимуть 4 рівні адаптивного карантину – зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Водночас, будуть введені і деякі послаблення карантину.

   Наприклад, на жовтому рівні дозволять проводити культурні і спортивні масові заходи, якщо для 1 особи передбачені 4 кв метри площі або з наповненістю залу до 50% (раніше було 5 кв.м на одну особу). Також буде дозволено відвідування закладів освіти групами не більше 20 осіб.

    Футбольні матчі можуть проводитись із глядачами, але з певними обмеженнями їх кількості на трибунах.

  Крім того, ресторанам, барам та іншим закладам харчування дозволять працювати до 24:00 (раніше було до 23:00).

  За словами Шкарлета, з 22 лютого на всій території України встановлюється “жовтий” рівень.

    Відповідно до нього у галузі освіти забороняється відвідування закладів освіти, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% учнів і персоналу закладу.

   Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі учнів з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

   “Червоний” рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров’я.

  У разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших запровадять дистанційне навчання.

 

https://dzvin.media/news/kolorovi-zony-za-tyzhden-ukrayina-povernetsya-do-adaptyvnogo-karantynu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь