Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Помірні дощі та періодичне тепло: прогноз на тиждень

Дата: 20.04.2021 09:03
Кількість переглядів: 644

            Розпочався Вербний тиждень, який зазвичай на Черкащині буває холодним. Так і в цьому році – останніми днями дещо похолодало. Температура знизилася на 2-3º: середньодобова до 7-8º тепла, вдень не вище 10-14º, вночі лише 1-3º тепла. На висоті 2 см від поверхні ґрунту відмічалися заморозки 0-2º, а минулої ночі у Золотоноші зареєстровано 5º морозу. По області пройшли нерівномірні зливові дощі, кількістю 3-23 мм. Верхній шар ґрунту добре зволожений, температура на глибині 10 см +8+9º, що дозволяє продовжити сівбу ярих зернових та городніх культур. Температура води у річках +7+9º.

Фото без опису

             На Черкащині домінує циклонічний характер погоди. Завтра очікується вплив чергового південного циклону. Найбільша кількість дощу прогнозується у Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Донецькій областях.

          На Черкащині найбільш суттєві дощі можливі у південних та східних районах, вони будуть короткочасними, місцями з грозами та поривчастим вітром. При цьому, температурний фон суттєво не зміниться: вночі +2..+4º, вдень +12..+14º.

         Всередині тижня антициклон зумовить більше сонця та тепла. Вітри зміняться на південні, температура дещо підвищиться: вночі +4..+9º, вдень +13..+18º. Суттєві опади малоймовірні.

               Тобто, щонайменше тиждень розраховувати на інтенсивне наростання тепла не варто, періодично випадатимуть дощі, але й без заморозків.

https://dzvin.media/news/pomirni-doshhi-ta-periodychne-teplo-prognoz-na-tyzhden/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь