A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

До уваги жителів багатоквартирних будинків!!!

Дата: 19.07.2021 09:23
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

 

      З 01.05.2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» Положеннями Закону передбачено внесення змін, зокрема, до Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про ринок природного газу» в частині визначення правил та особливостей здійснення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках.

       На виконання зазначених змін, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор) розробила проект Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та надала його Операторам ГРМ (газорозподільної системи) – АТ «Черкасигаз» для опрацювання, внесення змін, удосконалення.

         У разі затвердження Регулятором Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, інша уповноважена співвласниками особа мають укласти договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з Оператором газорозподільної системи або іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

      У випадку укладення договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з іншим суб'єктом господарювання, ніж оператор газорозподільної системи, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку або інша уповноважена співвласниками особа повинні повідомити про це оператора газорозподільної системи протягом 15 ДНІВ з дати укладання такого договору.

        Якщо об'єднання співвласників багатоквартирного будинку або інша уповноважена співвласниками особа не звернулися до оператора газорозподільної системи із заявою про укладення договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та не направили йому повідомлення про укладення такого договору з іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт, вважається, що співвласники багатоквартирного будинку приєдналися до договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з оператором газорозподільної системи, на території ліцензійної діяльності якого розташований відповідний будинок.

          Разом з тим наголошуємо, що Оператор ГРМ - АТ "Черкасигаз" розподіляє кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками багатоквартирного будинку пропорційно до укладених договорів із споживачами послуг з розподілу природного газу у такому будинку та надає індивідуальні квитанції споживачам у цьому будинку для сплати послуг з технічного обслуговування.

     Також нагадуємо, що п.5.7 Правил безпеки систем газопостачання (затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 року №285 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 08.06.2015 року №674/271 19) передбачено припинення розподілу природного газу у разі незабезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

       Для більш детальної інформації пропонуємо звернутись до Чорнобаївської дільниці Золотоніського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» за адресою:Черкаська область, смт. Чорнобай, вул. Шевченка, буд. 258А,  або за телефонами /04739/ 2-36-83 (служба з обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання).

     Виконавчий комітет Чорнобаївської селищної ради, з метою належної експлуатації внутрішньобудинкової системи газопостачання багатоквартирних житлових будинків громади та задля уникнення порушень вимог чинного законодавства закликає співвласників газифікованих багатоквартирних будинків укладати договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь