A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Щодо організованого вивезення сміття від приватних домоволодінь

Дата: 30.09.2021 10:34
Кількість переглядів: 1296

   Одним з пріоритетних напрямів розвитку житлово-комунального господарства Чорнобаївської громади є створення комфортних умов для життя, своєчасне та організоване вивезення сміття від жителів громади, зменшення стихійних сміттєзвалищ.

   На даний час вивіз сміття від населення смт Чорнобай та с. Савківки здійснюють працівники КП «ВУЖКГ» щомісяця, по окремо визначеним днях, згідно укладених договорів. Такі договори укладено між 700 власниками приватних домоволодінь та 632 власниками квартир, що складає 30 відсотків від наявних власників домоволодінь.

   З метою покращення організації вивезення твердих побутових відходів вивчалися кращі проекти в цій сфері, зокрема в м. Черкаси.

   Для реалізації аналогічного проекту в Чорнобаївській громаді,  в найближчій перспективі планується придбання сучасного сміттєвоза з можливостями заднього завантаження для нових контейнерів ємністю до 200 літрів, якими зможуть користуватися жителі згідно укладених договорів. Користувачі контейнерів поступово сплачуватимуть їх вартість у вигляді додаткової  окремої плати. Після повної сплати вартості контейнера, він стане власністю користувача, а за рахунок сплачених коштів будуть закуплені контейнери для нових потенційних власників.

   Разом з тим, організоване вивезення сміття буде здійснюватися і за раніше напрацьованою схемою (вивіз сміття в мішках). 

   Чим більше  жителів буде залучено до реалізації проекту, тим швидше  дана послуга стане дешевшою та рентабельнішою, а наша громада – чистою, без стихійних сміттєзвалищ.

   На даний час селищною радою вже розпочата відповідна робота, оголошено тендер на закупівлю таких контейнерів,  розглядаються пропозиції по закупці сміттєвоза.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь