A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відзначення 150-ї річниці від дня народження І.М.Піддубного

Дата: 08.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 316

   8 жовтня Красенівка вкотре  зустрічала гостей. Адже, саме сьогодні, вся громадськість України відзначає 150 – ту річницю з дня народження непереможного та всесильного, нескореного та легендарного, неперевершеного та славетного  українського  богатиря Івана Максимовича Піддубного. 

Фото без опису

  Напевне, немає більше такої людини, як Іван Максимович Піддубний, який гідно ніс спортивну славу, прославляючи Україну далеко за її межами,  який і в наш час залишається прикладом високого патріотизму та спортивного героїзму. Український спортсмен-борець, шестиразовий чемпіон світу з боротьби - він став символом блискучої майстерності і техніки, благородного духу і козацької звитяги. Його називали «чемпіоном  чемпіонів» - титулом, якого до нього ніхто не мав, і тому не дивно, що сучасні українські силачі й відомі борці інших країн щорічно виборюють право бути гідним його імені.

    Щоб вшанувати пам’ять Івана Максимовича Піддубного на його батьківщину завітали високоповажні гості Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств», Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Верховної Ради України ІІ скликання, президент обласної федерації греко-римської боротьби, голова оргкомітету Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті ім. І.М.Піддубного Петро Душейко, заступник голови Черкаської обласної ради Михайло Мушієк, начальник Управління культури та охорони культурної спадщини обласної державної адміністрації Олександр Шабатін,  голова комісії, доктор історичних наук, професор, проректор Черкаського державного технологічного університету Валентин Лазуренко, голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, заступник голови районної ради Оксана Брагінець, Іркліївський  сільський голова Анатолій Писаренко, духовенство Чорнобаївського благочиння, учнівська молодь та жителі сіл громади. 

Фото без опису

  • Для всіх поколінь Іван Максимович Піддубний є зразком незламної мужності, високого патріотизму і здорового способу життя. Потрібно берегти пам'ять про славетного земляка, цікавитися історією його життя, спортивними перемогами, брати з нього приклад, - звучало на урочистостях.  Під час мітингу було вручено Дипломи премії імені М. Максимовича, медалі, подяки за сприяння та активну участь в проведенні  заходів та відзначенню 150-ї річниці з дня  народження І.М.Піддубного, зокрема турнірів з греко-римської боротьби.

  • Фото без опису
    Фото без опису

   Присутні вшанували пам'ять видатного земляка покладанням квітів до пам’ятника  І.М.Піддубного. Після урочистого покладання квітів гості відвідали місцевий музей всесвітньо відомого борця.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь