Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Живе Красенівка козацька і родить нам богатирів

Дата: 22.10.2021 15:43
Кількість переглядів: 230

   21 жовтня у Черкаській обласній філармонії відбулась святкова концертна програма з нагоди 150-річчя від дня народження славетного українського борця Івана Максимовича Піддубного  «Живе Красенівка козацька і родить нам богатирів».

Фото без опису

   Перед початком цього заходу глядачі мали змогу ознайомитися з сувенірною продукцією, отримати брошури із життєписом про видатного земляка та оглянути  картинну галерею.

Фото без описуФото без опису

   Багато хороших слів того дня звучало зі сцени про І.М. Піддубного.   У своєму виступі голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний сказав, що для нього особисто ця людина уособлює українського козака - вільного духом і сильного тілом, того, хто любить свою державу, не забуває про рідний край.

Адже саме Україну Іван Піддубний  називав своєю найбільшою любов'ю, за неї молився перед виходом на арену. Наш земляк не зрадив свою батьківщину навіть тоді, коли йому запропонували кругленьку суму, якщо прийме американське громадянство. Ми маємо пам’ятати своїх земляків, які змусили Європу та світ згадати, хто такі українці в тих непростих умовах.

   Анатолій Вікторович відзначив тих, хто постійно долучається до відродження пам'яті про "чемпіона чемпіонів" та вручив грамоти обласної ради заступнику голови Золотоніської районної ради Оксані Брагінець, керівнику апарату асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств» Тетяні Муньці, директору Федерації греко-римської боротьби у м. Черкаси Анатолію Самосі.

Від Черкаської обласної адміністрації за вагомий внесок  та участь в організації заходів, приурочених 150-річчю від дня  народження  І.М.Піддубного  грамоти отримали голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова,  Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий, директор  ТРК «Ільдана» Валентина Душок.

Фото без опису

  Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств», Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Верховної Ради України ІІ скликання, президент обласної федерації греко-римської боротьби, голова оргкомітету Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті ім. І.М.Піддубного Петро Душейко висловив вдячність депутатам Верховної Ради України за ті заходи, які проводяться в нашій державі, що пам’ятають славного борця. Для всіх поколінь Іван Максимович Піддубний є зразком незламної мужності, високого патріотизму і здорового способу життя. Потрібно берегти пам'ять про славетного земляка, цікавитися історією його життя, спортивними перемогами, брати з нього приклад. Подякував і спортсменам, які займаються греко-римською боротьбою, здобувають перемоги та прославляють нашу країну.

  Вручив  Петро Григорович подяки та ювілейні медалі  голові Черкаської облдержадміністрації Олександру Скічку,  голові Черкаської обласної ради Анатолію Підгорному, начальнику управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Олександру Шабатіну,  голові відділення НОК України в Черкаській області Андрію Більді, начальнику відділу культури, молоді та спорту Чорнобаївської селищної ради Анні Купчин, спеціалістам асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств» Валентині Згурі та Ніні Семеновій, колективам Черкаського академічного заслуженого українського народного хору та Черкаської обласної філармонії.

Фото без опису

  У програмі свята на гостей очікувало безліч різноманітних подій: показ фільму  про Івана Піддубного та концертна програма. Різноманіттям запальних веселих та ліричних українських народних і авторських пісень зачарували слухачів Черкаський академічний заслужений український народний хор, ансамбль «Росава», тріо бандуристів.

Фото без опису

   Глядачі були задоволені та отримали масу позитивних емоцій.

Всі ми - українці, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі та  пам'ять про наших славних земляків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь