A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулася нарада  щодо продовження реконструкції очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай

Дата: 25.10.2021 10:24
Кількість переглядів: 256

   22 жовтня в приміщенні селищної ради відбулася нарада  щодо продовження реконструкції очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай. В нараді взяли участь  селищний голова Сергій Любивий, голова  Золотоніської  районної ради Борис Євмина, заступник голови районної ради Оксана Брагінець, заступник селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів Володимир Семенов, інженер відділу житлово-комунального господарства селищної ради  Вячеслав Душка, представники ГО «Відродження», ГО «Народна самооборона» та ГО «Воїни АТО Черкащини». Запрошені  представники Департаменту капітального будівництва  та підрядник робіт не зявилися.

   В ході наради було зазначено, що очисні споруди по очистці побутових стоків смт Чорнобай  перебувають в край незадовільному стані, так як роботи  припинено  в зв’язку з відсутністю фінансування з обласного бюджету. Адже з невідомих причин  при розподілі фінансування на 2021 рік очисні споруди смт Чорнобай не були включені до переліку об’єктів, що фінансуються з обласного бюджету.

   Відсутність фінансування ставить під загрозу введення об’єкта в експлуатацію, що в свою чергу призведе до катастрофічних  екологічних наслідків в населених  пунктах басейну річки Ірклій та басейну Кременчуцького водосховища. Не провівши реконструкцію  очисних споруд, в басейн річки Ірклій продовжуватиме зливатись щодобово до 400 м3 неочищених стоків, які негативно впливають на фауну і флору водоймища та на якість питної води, що споживають жителі  населених пунктів з власних криниць.

   Тому на нараді було прийнято рішення звернутися до голови Черкаської обласної адміністрації Олександра Скічка та голови Черкаської обласної ради Анатолія Підгорного з пропозицією   на 2022 рік передбачити фінансування з обласного бюджету на завершення реконструкції очисних споруд в смт Чорнобай  в повному обсязі.

  Також було піднято питання щодо проведення моніторингу коштів з обласного бюджету за 2020 рік. Наголошено питання в більш ефективному контролі за проведенням будівельних робіт з боку  технічного нагляду та автора проекту.

  Селищній раді  при формуванні бюджету на 2022 рік передбачити фінансування на реконструкцію  мулових майданчиків, під’їзних шляхів, огорожі та освітлення очисних споруд смт Чорнобай.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь