A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Щодо опалювального сезону в закладах освіти громади

Дата: 26.10.2021 12:52
Кількість переглядів: 216

   На даний час  існує   загроза сталого проходження опалювального сезону в закладах освіти громади, які опалюються газовими   теплогенераторними котельнями.

   10  закладів освіти  вчасно не можуть  розпочати опалювальний сезон   через стрімке суттєве зростання вартості газу і неможливість проведення тендерів.   Два тендери, оголошені відділом освіти, не відбулося у зв’язку із  відсутністю учасників тендерної закупівлі.  Жоден постачальник в Україні не відгукнувся  на закупівлю газу за ціною  20 грн за м3  та  на наступну процедуру – по 33 грн м3.

   І тут не лише питання в фінансовому ресурсі місцевого бюджету, адже така ситуація склалася в усіх бюджетних закладах України.

   13 жовтня 2021 року на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС  Черкаської ОДА ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу  бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років  визнано надзвичайною ситуацією техногенного  характеру, що підтверджено  протоколом експертної комісії  ДСНС України  від 18.10.2021 року.

   Відповідно  до цих документів   та розпорядження КМУ від 11.10. 2021 № 1234-р відділ освіти  підготував пакет документів  для переговорної процедури з єдиним визначеним  державою постачальником – компанією  «Нафтогаз Трейдинг».   На даний час,   для оголошення переговорної процедури  потрібна   одна довідка  із  ПАТ «Черкаси-газ», заявка на яку подана 21.10.2021 року. Але дана організація, невідомо з яких причин, цієї довідки не надає, чим блокує подальшу  роботу.

   По кожному закладу освіти, які сьогодні не опалюються, ситуація  відстежується окремо. Дошкільні підрозділи НВК опалюються електрообігрівачами.  

   Заклади освіти, які  опалюються твердопаливними  котельнями, забезпечені дровами 100% від потреби. Проведені тендерні закупівлі вугілля.

   Селищною радою вживаються вичерпні заходи для забезпечення належних умов перебування учнів в освітніх закладах  та планується в Лукашівському , Великоканівецькому,  Богодухівському, Хрестителевському та Новоукраїнському  закладах освіти  поставити твердопаливні котли.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь